Sådan bliver juletrafikken på Storebæltsbroen

19. december 2019 REGIONALT

Dagene omkring juleaften er traditionelt nogle af årets travleste rejsedage på broen. Sund & Bælt forventer, at de to største udrejsedage bliver den 22. og 23. december, hvor flest trafikanter kører fra Sjælland mod Fyn/Jylland. Den helt store hjemrejsedag bliver den 26. december.

Travl jul på broen

I gennemsnit kører godt 37.000 køretøjer over Storebæltsbroen om dagen, men søndag den 22 december forventes trafikken at runde hele 44000 biler, og den 26 december kommer flere end 48000 biler til at krydse bæltet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Traditionen tro bliver der travlt i Storebælts betalingsanlæg i juledagene, men du kan roligt køre hjemmefra, når det passer familien. Vi bemander betalingsanlægget efter trafikprognoserne, så vi er altid klar til at tage imod juletrafikanterne”, siger Jens Kjær Nielsen, chef for Storebælts betalingsanlæg.

Kom hurtigere og billigere over broen

Hvis man ønsker at komme både hurtigere og billigere på juleferie, er der råd at hente.

“Man sparer over 50 kr. pr. tur, hvis man betaler med BroBizz eller nummerplade. Det kan jo blive til mange penge – og så er der til en ekstra mandelgave”, siger Jens Kjær Nielsen i en pressemeddelelse og fortsætter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har også en julegave til vores nummerpladekunder. I starten af 2020 går det nye betalingsanlæg i luften. Det betyder, at de kunder, der betaler med nummerpladen, ikke længere skal køre i de blå kortbaner. De kan komme hurtigere over broen i vores nye grønne Ekspres-baner”.

I det nye betalingsanlæg udvides antallet af Ekspres-baner, hvor både bizz- og nummerpladekunder kan betale, fra fire til seks baner. Hastigheden i banerne øges til 50 km/t.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk