Sådan går det med vaccinationerne i Syddanmark

29. april 2021 COVID-19

Region Syddanmark modtager 65.760 doser vaccine i denne uge og de bruges til vaccination af målgruppe 8, der er borgere mellem 75 og 84 år, og målgruppe 9, som er borgere mellem 65 og74 år. Regionen fortsætter med at invitere de yngre årgange i målgruppe 9 i denne uge.

Anden vaccine til især målgruppe 5 – 7, som er borgere med særlig øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, uundværlige pårørende til borgere med særlig øget risiko samt borgere i aldersgruppen 80-84 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover kan der også være enkelte nye borgere i de målgrupper, som er afsluttet, for eksempel nye beboere på plejehjem, som vaccineres.

“Vaccinerede bliver ikke alvorligt syge, hvis de skulle blive smittet med Corona – og så behøver de ikke lade sig teste så tit som andre”, siger sundhedschef Michael Skriver. 15235 går og venter på, de skal have deres stik nummer to.

“I Sønderborg er vi godt med, når det handler om vaccinationer og i takt med at flere bliver vaccineret, så nærmer vi os mere normale tilstande. Så vi må holde ud og glæde os over, at de mange test fanger eventuelt smittede tidligere end før”, siger sundhedschefen. Jo tidligere smittede bliver ‘fanget’ jo færre når de selv at smitte.

Artiklen fortsætter under annoncen

I sidste uge modtog regionen 43.290 vaccinedoser fra Pfizer/BioNTech og de blev brugt til borgere over 85 år, borgere over 65 år, der får personlig pleje og praktisk hjælp i hjemmet og borgere med særlig øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19 samt til målgrupperne 7, 8 og 9, som er borgere mellem 65 og 84 år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. maj 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Iskonditoriets ejer ser en bilfri Sønder Havnegade som en fordel for os alle

6. maj 2021 Sønderborg

Christian Telling, Iskonditoriet, Sønder Havnegade, skriver: Onsdag aften bragte SønderborgNYT nyheden om, at Sønder Havnegade lukkes for kørende trafik i juli og august – og det gav en lang række kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside – og ordene i kommentarsporet fik Christian Telling fra Iskonditoriet til at reagere: Først vil lige nævne, at jeg vel er […]

Læs mere...