Sådan hjælper kommunen og foreninger børn fra fattige familier

25. februar 2023 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Der er stadig kommuner i Danmark, hvor en stor andel af børnene lever under fattigdomsgrænsen. Trods Danmarks størrelse er der stadig store forskelle på, hvor man vokser op, og hvilke muligheder man har som barn, siger Lars Andersen, der er direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Opgørelsen af børn, som vokser op i fattigdom, bygger på Danmark Statistiks mål for relativ fattigdom og den er udviklet som opfølgning på FNs verdensmål om at reducere fattigdom.

I Sønderborg Kommune er der 770 børn, som vokser op i fattige familier.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Familierne er på overførselsindkomster og det er ikke noget, som vi i Byrådet kan gøre noget ved”, siger formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Jesper Smaling, til SønderborgNYT. Derfor hjælper kommunen på andre måder end med kontanter.

”Vi har fritidspas, der giver adgang til fritidsforeningerne og skal barnet bruge eksempelvis fodboldstøvler eller andet sportsudstyr, hjælper vi også med det, så det ikke bliver fattigdom, der udelukker nogle børn fra at have fritidsaktiviteter”, siger udvalgsformanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jesper Smaling fortæller videre, at der er en række frivillige, sociale foreninger, der kan en masse ting, som kommunen ikke kan. De inviterer socialt udsatte børn med til en række forskellige aktiviteter.

”Vi skal bare være bedre til at finde de børn, som kan have glæde og gavn af både fritidspas og de frivillige foreninger”, siger Jesper Smaling, der agter at tage en snak med fritidskonsulenter og andre, som er tæt på børnene.

Det er ikke økonomien, som afgør, om børn kan komme i daginstitution eller SFO.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er en indtægtsstyret tilskudsordning til daginstitutioner og SFO og fattige familier får dækket hele betalingen”, siger Jesper Smaling og tilføjer, at der fra Byrådet og forvaltningerne gøres, hvad der er muligt for at hjælpe fattige børnefamilier.

Ifølge Danmarks Statistik er fattigdomsgrænsen for en enlig person på 137.500 kroner efter skat om året eller 11.500 kroner om måneden.

Læs mere på AE.dk hvor du også finder fattigdomsgrænsen for familier.

15. juni 2024 Frivillige, Nordborg

Kom og hør om Elstrup Mølles fremtid

15. juni 2024 Frivillige

Borgere, landsbylaug, politikere, embedsmænd og andre med interesse for den arbejdet med en transformation af Elstrup Mølle inviteres til orienteringsmøde torsdag den 27. juni kl. 17.00-19.00 på Elstrup Mølle. Det skriver Elstrup Mølle, Elstrup Mølles Venner og Elstrup/Elstrupskov Landsbylaug i en pressemeddelelse. Mange af Jer satte på borger/bruger-workshoppen ultimo november 2023 fingeraftryk på helhedsplanen med […]

Læs mere...