Sådan siger kulturens kommunale topfolk om kulturen?

8. august 2016 Sundeved

Et afvekslende og spændende kulturliv er blandt alt det, der tænkes på, når man tænker på, om man bor i en spændende by, der har nogle interessante fritidsoplevelser. Altså skal der være et bredt og godt foreningsliv, hvor børn og voksne kan være med – og der skal også være en buket af oplevelser, som på en eller anden måde dækker enhver smag.

Og Sønderborg er bedre end godt med – stort set hver eneste dag er der liv i en masse foreninger rundt omkring i kommunen – og der er også kulturoplevelser spredt fint ud i hele kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

SønderborgNYT har spurgt kulturchef Nicolai Dupont Heidemann og kulturdirektør Inge Olsen, hvad der kan ventes af nye kulturelle oplevelser i Sønderborg og omegn.

Nicolai Dupont Heidemann er Kulturchef i Sønderborg.

Nicolai Dupont Heidemann er Kulturchef i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Onsdag sættes der gang i en plakatkonkurrence, hvor vi bruger vinderens forslag, når vi skal gøre opmærksom på den store Børneteaterfestival, der kommer til Sønderborg i april og jeg kan love, at den festival bliver en fantastisk oplevelse”, siger Inge Olsen, der er direktør for blandt andet kulturen.

Børneteaterfestivallen løber over nogle dage – og den er stedet, hvor teatergrupper viser deres forestillinger og kommuner, skoler og teaterforeninger køber forestillinger. Altså kommer der et væld af voksne mennesker til Sønderborg – og en stor del bliver her under hele festivallen, så de får det hele med. Det hele af festivallen og også hele Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hurtige cykler og musik ved slottet

“Vi har lige haft besøg af cykleløbet Danmark Rundt og det forløb helt efter drejebogen, hvor vi fik vist Sønderborg frem fra den allerbedste side”, siger Nicolai Dupont Heidemann til SønderborgNYT. Cykelfeltet kom op ad Jomfrustien med den flotte udsigt, de så slottet og Dannebrog lå også ved kajen.

“Arrangørerne er meget tilfredse med den rute, der var gennem byen og de nævnte de mange seværdigheder, der jo toppede med mål ved Dybbøl Mølle”, siger Inge Olsen til SønderborgNYT. Rytterne lægger almindeligvis ikke mærke til ret meget på deres vej og især ikke i afslutningen af et løb eller en etape. De holder øje med de forankørendes baghjul – og er der ingen foran, så kigger de på selve vejen for at undgå huller, sten og alt muligt andet, der kan tage luften af hjulene.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men de gav sig tid til at løfte blikket og tage et kig på Sønderborg og ledelsen i DCU fortalte os, at rytterne havde sagt, det var en virkelig flot, historisk ramme, der var om afslutningen på etapen”, siger Nicolai Dupont Heidemann.

“Stella Polaris fandt sted på plænen ved Sønderborg Slot op til weekenden.

“Og det blev igen alletiders oplevelse. Der var lidt regn i starten, men så kom solen og det var altafgørende. Udendørs-arrangementer skal finde sted i godt vejr, fordi regn får mange til at gå hjem”, siger kulturchefen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stella Polaris er en færdig pakke, som kommunen køber.

2017 bliver et stort år

Det kommende år byder på flere rigtigt store arrangementer.

Inge Olsen er også Kulturdirektør.

Inge Olsen er også direktør for kulturlivet.

“Som nævnt skal der være Børneteaterfestival i april måned og allerede i maj har vi Sternfahrt, hvor en masse danske og udenlandske frivillige brandmænd samles i Sønderborg nogle dage”, siger Inge Olsen.

“Der er også Spejderlejren næste sommer”, siger hun.

“Og så er der de årlige events, hvor vi jo kan nævne Ringriderfesten, Woodsculpture, Kulturnatten og alle de andre, der selvfølgelig kører videre”, siger Nicolai Dupont Heidemann. Kulturchefen har bemærket, at det er gået rask fremad med Børneland, hvor der er gang i en løbende udvikling.

Hver gang, der har været en event, hvor kommunen er involveret, så bliver den vendt og drejet af kulturchefen og andre.

“Vi snakker om, hvad der gik godt og hvad der skal gøres bedre. Vi snakker også om, hvilke events, der kan udvikles på og hvilke, der har den form, som de skal have. Og selvfølgelig snakker vi også om, hvad der skal pilles ud af kalenderen og hvad der kan komme af nyt”, siger de to i toppen af det kommunale kulturministerium.

Mere nyt

“Lige nu er der en ungepolitik i høring og det handler om, at vi gerne vil give ungdommen indflydelse i kommunen og det gælder naturligvis også indenfor kulturen”, siger Inge Olsen.

Byrådet har bevilget penge til at renovere det gamle mejeri i Løngang, hvor de unge får plads.

“Meningen er, at vi skal finde yderligere fem millioner kroner i nogle fonde og det er vi i gang med”, siger Nicolai Dupont Heidemann.

“Vi arbejder også på at beskrive Sønderborgs fremtidige eventprofil, der skal præsenteres for byrådspolitikerne”, siger Inge Olsen. Det handler om at sætte ord på, hvilken rolle kommunen skal have ved events og også hvilken rolle andre aktører, altså ildsjæle, skal have.

“Og nyt bliver det jo også i efteråret 2017, at vi åbner for en masse liv i det kommende Multikulturhus på havnen”, siger Inge Olsen.

 

 

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk