Såkaldte ZEROfamilier skal bane vejen til Nullet

9. januar 2017 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

“I Sønderborg er der rigtigt mange boligejere, der har energioptimeret deres boliger. Mange virksomheder har gjort det samme og rigtigt mange butikker har også fået øjnene op for, der kan spares rigtigt mange penge, hvis der gøres noget for at skrue ned for energiforbruget”, sagde ProjectZero-direktør mandag morgen til en gruppe indbudte gæster.

Årsagen til mandagens gæster hos ProjectZero er, at der nu skal kigges på mulighederne for at skrue ned for energiforbruget i boligforeningernes mange lejligheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mandagens gæster er en ny arbejdsgruppe, der skal gøre en indsats for, at lejere i almennyttige boliger siger ja tak til energi-renoveringer. Planen er at lejkere skal have at vide, hvad de får ud af det, altså have en fornemmelse af, hvor meget mindre, der skal betales til el eller varme.

Arbejdsgruppen består af:

Formand: Jan Mortensen – Forretningsfører Nordborg Andelsboligforening
Næstformand: Anne Marie Wolf – Boligsocial koordinator Sønderborg Andelsboligforening

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lorenzen – Formand børne- og uddannelsesudvalget
Vivian Engelbredt – Formand Sønderborg Andelsboligforening
Bendt Olesen – Tidligere borgmester i Gråsten
Lone Damm – Bestyrelsen Brugsforeningen for Als og Sundeved
Poul Winther – frivillig ildsjæl Nordborg

Vivian Krøll fortæller om fordelen ved samarbejde mellem boligforeningerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har brug for nye ideer og til at blive inspireret til, hvordan vi kan skabe endnu mere beboerengagement til den grønne omstilling i boligforeningerne”, sagde Henrik Bielfeldt fra ProjectZero i sin optakt til mødet, hvorefter Vivian Krøll forklarede hele ideen.

“Det vil være et stærkere budskab til lejerne, hvis boligforeningerne står sammen og kan melde de samme fortællinger ud”, sagde Vivian Krøll. Herefter blev der snakket om, at det måske ikke er det rigtige at sende “Energi-Charlie” ud i afdelingerne og fortælle om energibesparelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er meget bedre at lade viceværter fortælle den slags. Dem kender lejerne og man har nu en gang mere tillid til mennesker, som man kender”, lød meldingen fra gruppen.

Boligforeningerne har i forvejen planlagt istandsættelser og energirigtige tiltag for hele 209 millioner kroner.

“Men vi skal have lejerne med i det her, hvis Sønderborg skal nå Nullet i 2029”, sagde Vivian Krøll.

ZEROfamilier

Meget snart samler ProjectZero 30 såkaldte ZEROfamilier, der bliver klædt grundigt på, inden de bliver sendt hjem og skal leve så energirigtigt som muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De høster nogle erfaringer og de kan bredes ud som forslag i alle boligforeningerne. Og så kan de enkelte afdelinger jo vælge de veje, som de vil gå”, siger Vivian Krøll.

Slutteligt blev der sat store streger under ordet kommunikation.

“Der skal skrives og tales i et sprog, som alle og enhver forstår. Og lad for alt i verden være med at bruge engelske udtryk som SmartEnCity eller advisory board”, sagde arbejdsgruppen.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Uddannelse, Sønderborg

Sundhedsudvalget har opdateret netværket Ungeliv

9. december 2022 Uddannelse

UngeLiv er en formaliseret netværksstruktur mellem Sønderborg Kommune og samtlige ungdomsuddannelser samt flere andre uddannelsesinstitutioner i kommunen. Netværket har eksisteret i forskellige versioner siden 2007 med det overordnede formål at fremme sundhed og trivsel for unge. Med uddannelsesinstitutionerne som arena hænger arbejdet med sundhed og trivsel tæt sammen med fastholdelse i uddannelse og reduktion af […]

Læs mere...