Sagsbehandlingstiden i Ankestyrelsen udskyder kommunens overtagelse af Dalsmark Plejehjem

16. maj 2019 Erhverv

Siden Byrådet i august besluttede at overtage driften af Dalsmark Plejehjem, har der været en del debat om baggrunden for beslutningen. For at sikre et korrekt grundlag har borgmester Erik Lauritzen i januar bedt Ankestyrelsen om en vurdering af sagen.

Men den lader vente på sig, og derfor udskydes opsigelsen af driftsaftalen med Danske Diakonhjem til den 31. december 2020.

Beslutningen har været nødvendig af hensyn til beboernes og de ansattes tryghed, forklarer borgmester, Erik Lauritzen i en pressemeddelelse:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er vigtigt, at beslutningen om overtagelsen af Dalsmark Plejehjem sker på et korrekt grundlag, og vi er derfor politisk enige om at udskyde opsigelsen. Vi har ikke vurderingen fra Ankestyrelsen endnu, og derfor trækker vi i bremsen, så vi sikrer ro og stabilitet for beboerne og de ansatte på Dalsmark Plejehjem”.

Både Danske Diakonhjems og Sønderborg Kommunes advokater sendt en række notater til Ankestyrelsen for at belyse sagen. Kommunen har endnu ikke modtaget svar fra Ankestyrelsen, og tidsplanen for processen kan derfor ikke overholdes.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er sat spørgsmålstegn ved grundlaget for beslutningen om at overtage driften. De spørgsmål er vi nødt til at have afklaret hos Ankestyrelsen inden beslutningen effektueres”, siger borgmesteren.

Udskydelsen er aftalt på et møde mellem de politiske partiers gruppeformænd.

Den formelle beslutning vil blive taget på byrådsmødet på onsdag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk