Sagsbehandlingstiden på byggesager bliver endnu kortere

Arkivfoto
Arkivfoto
22. marts 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommune har på et år nedsat sagsbehandlingstiden for byggesager med 20 procent. Men ambitionen er, at det skal gå endnu hurtigere, lyder det fra både borgmester og formanden for Erhvervsudvalget.

Dansk Byggeri har netop offentliggjort de seneste tal for, hvor lang sagsbehandlingstiden er i de 98 danske kommuner, og her viser tallene, at der er store kommunale såvel som regionale forskelle. I Sydjylland ligger det samlede gennemsnit således på 17 dages sagsbehandlingstid, mens man i Sønderborg Kommune ligger en smule over med et samlet gennemsnit for erhvers- og privatsager på 20 dage, mens Esbjerg og Tønder klarer opgaven på syv.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Byrådet har afsat 2 x 1 million kroner, som skal være med til at få gjort sagsbehandlingstiderne endnu hurtigere, end de er i dag. Og allerede nu kan vi se, at indsatsen virker – på et år er vi gået fra en sagsbehandlingstid på 25 dage ned til 20 dage, og den udvikling vil fortsætte”, siger formanden for Erhvervsudvalget, Ole Wandahl Stenshøj i en pressemeddelelse.