Salget af kommunale byggegrunde går forrygende godt

7. juni 2021 Erhverv
Pressefoto
Pressefoto

Der er ikke alene godt gang i salget af huse, lejligheder og sommerhuse i Sønderborg Kommune. Efterspørgslen på kommunale byggegrunde er også stigende.

Det viser en optælling efter årets første fem måneder. Ved udgangen af maj 2021 er der solgt 10 kommunale byggegrunde. I hele 2020 blev der solgt 16 byggegrunde, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Optællingen her er udelukkende for kommunale udstykninger og ved siden af kommer de private udstykninger i Sønderborg, Høruphav med flere, hvor der også sælges byggegrunde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fordelingen af kommunens solgte grunde er jævnt fordelt geografisk. Tre af grundene er solgt på Dyrhøj i Gråsten, to er solgt i Nybøl – en på Borggårdsvænget og en på Påkjær Vænge samt en på Bagervej i Vester Sottrup. På Als er der solgt to grunde i Guderup – på Jeppesdam og Kildebæk – en grund på Lykkegård i Augustenborg samt en grund på Ribesvej i Sønderborg.

”Vi har en klar strategi om at være en kommune, hvor folk vil bosætte sig. Det kræver, at vi hele tiden udvikler og understøtter mulighederne i vores aktive lokalsamfund. En stor del af de tiltag handler om at udstykke byggegrunde og derfor er der stor tilfredshed med, at der er god interesse for kommunens forskellige tilbud. Herunder glæder vi os over, at der er rigtig fin efterspørgsel og det viser os, at vi har set rigtigt med at udbyde mange forskellige muligheder”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Interessen for Sønderborg Kommunes nyeste udstykning i Vester Sottrup med 31 byggegrunde til parcelhuse og rækkehuse er ret god. For på Bagervej og Johannes Johannsens Vej er der ud over den solgte grund til parcelhus, også solgt en grund pr. 1.6 til rækkehuse, der ikke er med i opgørelsen over solgte byggegrunde og dermed kommer oveni. Dertil kommer, at fem grunde i udstykningen er reserveret.

Og vil man bo landligt ved åbne marker og skov, men stadig som en del af en aktiv landsby, så er der 17 grunde til salg på Højløkke i Rinkenæs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det slutter ikke her med attraktive byggegrunde fra Sønderborg Kommune. For kommunen er i gang med at byggemodne yderligere grunde, og der kommer yderligere cirka 30 grunde til salg i Vollerup, Blans og Gråsten inden årsskiftet.

Den første, der bliver klar, er udstykningen på Johanne Hansens Vej i Vollerup. Her kommer der 19 byggegrunde, som er klar til salg i efteråret.

Sidst på efteråret kommer der nye byggegrunde til salg i Blans, hvor der udbydes fem til seks byggegrunde til salg midt i Blans.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sidste udstykning i 2021 kommer i Gråsten sidst på året. Her kommer der seks nye byggegrunde på Egernvej, og så er der også forhandlinger om yderligere arealer i Gråsten.

Og så har Sønderborg Kommune allerede en lang række byggegrunde til salg fordelt over hele kommunen.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...