Samarbejde bag Sønderborgs kurs til fremtiden

28. februar 2016 Sundeved

Efter workshopforløb om fremtiden for Sønderborg er der lagt op til et styrket strategisk samarbejde mellem byrådet, Vækstrådet og erhvervslivet. Et samarbejde der inddrager områdets unge.

“Vi har brug for det vilde og uforudsigelige. Vi skal ikke bare ændre os lidt, men virkelig tænke kreativt”.

Det konkluderede Mikael Larsen fra Erhvervsklubben Sønderborg torsdag aften på et debatmøde, der afsluttede et workshopforløb om Sønderborgs fremtid.

Artiklen fortsætter under annoncen

handel1

Erhvervsklubben har sammen med Vækstrådet og støttet af Sønderborg Kommune stået bag forløbet, “Sønderborg 2050 – Bright Future Sønderborg”, der begyndte i efteråret med en workshop og en studietur til Hamburg, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Deltagerholdet har været bredt sammensat fra erhvervslivet, uddannelser, organisationer, byrådet og kommunen, og ikke mindst har der været lagt vægt på at involvere områdets unge, som er hentet ind fra uddannelsesinstitutioner og kommunens ungeråd.

Offentligt-privat struktur

Udgangen på mødet var, at der nu vil blive arbejdet på at skabe en organisation, hvor et styrket samarbejde om Sønderborgs udvikling forankres. På mødet var der mange fortalere for et offentligt-privat samarbejde i stil med havneprojektet og ProjectZero, som Sønderborg har i forvejen.danfoss

“Der kan være brug for et system, som holder fast i ideerne. Med ProjectZero har vi et sted, hvor ideer bliver samlet og organiseret, og så ser vi bagefter på, hvordan vi kan få dem til at lykkes. Som med ProjectZero skal vi betragte det som et langt, sejt træk”, sagde Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand for Danfoss A/S, som har været på deltagerholdet.

Direktøren for ProjectZero, Peter Rathje, påpegede, at her – ligesom i ProjectsZeros vision om at blive CO2-netural inden 2029 – er den brede forankring en forudsætning for at gøre fremskridt:

“Det handler om Sønderborgs dna. Borgerne skal være med, og alle skal tage et ansvar”.

Vækstrådet er klarvækstråd

På mødet blev der lagt op til, at Vækstrådet skal arbejde med den videre organisering, fordi det i forvejen beskæftiger sig med flere af de vækstpotentialer, der er peget på i forløbet.

“Vi er mange aktører i området, som gerne vil hjælpe: Byrådet, virksomhederne og befolkningen. Og vi vil gerne prøve at være forankring i det, der skal ske”, sagde Vækstrådets formand, Henrik Enderlein

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk