Samarbejde mellem BWT og Danish Clean Water mindsker legionellasmitte

1. september 2016 Sundeved

I Danmark bekæmper vi primært legionellabakterien i det varme vand med en konstant høj vandtemperatur. Det medfører et højt energiforbrug på grund af øget varmetab. Et samarbejde mellem BWT og Danish Clean Water, DCW, skal mindske energiforbruget og risikoen for legionellasmitte.

Danish Clean Water i Sønderborg har udviklet deres NEUTHOX-teknologi, hvor man med en simpel proces med salt, vand og elektricitet helt kan fjerne biofilm og bakterier fra rør og vandssystemet i øvrigt. Teknologien gør det muligt at sænke temperaturen på det varme vand, hvilket giver en reduktion af energiforbruget på op til 15 procent.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er oplagt at benytte teknologien i kommunale institutioner som ældrecentre, svømmehaller, skoler og daginstitutioner, større boligejendomme, hoteller og virksomheder indenfor fødevareproduktion samt i landbruget. Når man ikke længere skal tage hensyn til legionella og andre bakterier i vandet, kan man sænke temperaturen på det varme vand til 45 grader. Det giver store energibesparelser”, siger direktør Lars Bendixen fra DCW, og han fortsætter:

“DCW har bl.a. med stor succes hjulpet Mølleparkens Plejecenter i Sønderborg med bekæmpelse af legionella. Samtidig med vi beskytter beboerne mod legionella, har vi sænket varmeforbruget drastisk. Plejecenteret sparer  18.000 kroner om året”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

BWT og DCW samarbejder med Dansk Energirådgivning, og man forventer, at kunder vil kunne opnå tilskud svarende til op mod 20% af investeringen i denne energibesparelse.

Den dyre løsning

I Danmark undgår man primært legionella i det varme vand ved at holde en høj vandtemperatur.

Dette giver et unødigt højt energiforbrug uden helt at løse problemet med legionella og andre bakterier i vandet. I Danmark smittes et stigende antal mennesker med legionella, der især rammer ældre og svækkede personer.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2014 og 2015 er der påvist 150-200 årlige tilfælde af legionella smittede i Danmark, oplyser Statens Serum Institut.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk