Samarbejde skal føre til en bro over bæltet

11. oktober 2016 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

 

 

Sønderborg Kommune går nu for alvor ind i arbejdet for at realisere en fast forbindelse Als-Fyn ved at oprette et sekretariat og nedsætte en brokomité i samarbejde med Fåborg-Midtfyn Kommune.

En fast forbindelse over det sydlige Lillebælt skal binde Syddanmark sammen og skabe forudsætningerne for et nyt Trekantområde med dynamik og økonomisk udvikling. Als-Fyn Broen er derfor en vigtig brik i vækststrategien for Sønderborg Kommune.

Nu styrker kommunen indsatsen for at skabe offentlig opbakning og finansiering til initiativet ved at gå i partnerskab med Fåborg-Midtfyn Kommune, der lægger kyst til den anden side af forbindelsen. De to kommuner har nedsat en tværkommunal styregruppe, som organiserer samarbejdet om den faste forbindelse. Den betjenes af et fælles sekretariat, som begynder sit arbejde allerede 15. november.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Bane vejen med nye argumenter

Leder af det nye sekretariat bliver den 50-årige cand.scient.pol. Jes Schwarz-Hansen, der har 20 års erfaring som projektleder og administrationschef.

”Det bliver Jes første opgave at nedsætte en brokomité bestående af 20-25 erhvervsfolk og politikere, som skal synliggøre, udbrede og skærpe argumenterne for en fast forbindelse mellem Als og Fyn”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Trafikministeren inviterer

Tiderne er gunstige for at rykke på projektet, fordi transportminister Hans Christian Schmidt vil undersøge mulighederne for flere offentligt-private partnerskaber til at finansiere ny infrastruktur. Han har derfor indkaldt pensionsselskaber og kommuner for at blive præsenteret for konkrete projekter. Med et solidt forarbejde håber Sønderborg og Fåborg-Midtfyn kommuner at blive inviteret til runden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunaldirektør Tim Hansen glæder sig over at have fået en erfaren projektmand som sekretariatsleder til at skubbe projektet frem.

”Jes Schwarz-Hansen vil i arbejdet med broforbindelsen kunne bruge sine 20 års projektledererfaring fra Institut for Menneskerettigheder, hvor han bl.a. har implementeret og udviklet strategien for et retshjælpsprojekt i Rwanda, og hvor han for Danida har assisteret Tyrkiet med at tilpasse sig EUs krav til optagelse”, siger Tim Hansen.

Foruden Jes Schwarz-Hansen består sekretariatet af en kommunikationsmedarbejder ansat af Fåborg-Midtfyn Kommune. Det tværkommunale team får også som opgave at samarbejde med det private initiativ, Foreningen Als-Fyn Broen, der har som vision, at anlægsarbejdet skal være begyndt senest 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen