Samkørsel: Færre biler på vejene vil få CO2-belastningen ned

9. oktober 2019 Nordborg

2.500 borgere der kører sammen og en CO2-besparelse på 500 tons i 2025. Det er målet for et projekt, som Sønderborg Kommune har besluttet at søsætte. I første omgang vil markedsføring af mere samkørsel være målrettet medarbejdere på Danfoss, Linak og i Sønderborg Kommune.

Samkørselsprojektet er i tråd med Smart City-begrebet, hvor grundholdningen er, at teknologi, data og partnerskaber anvendes for at skabe en udvikling, der er præget bæredygtighed, innovation og borgerinddragelse.

Kommunen har forud for, at projektet sættes i gang, undersøgt markedet for digitale platforme, ligeledes i samarbejde med Danfoss og Linak. På den baggrund har kommunen valgt at pege på, at det er samkørselstjenesten Pendlr, der anvendes.

”Vi skal ha’ færre biler på vejene for at få CO2-belastningen bragt ned. Mit indtryk er, at flere cykler. Men på længere afstande og i dårligt vejr er samkørsel et godt alternativ, som flere skal se mulighederne i. Jeg er klar over, at det kræver en kulturændring, når man har været vant til at køre alene, men den kulturændring er nødvendig. Det er derfor, vi nu gør en indsats for at få flere til at køre sammen, når de alligevel skal frem og tilbage mellem den samme by og den samme arbejdsplads. Ved at anvende ny teknologi skal vi sikre, at der er nemt og praktisk at håndtere, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Mens vi venter på, at bilindustrien for alvor tilpasser sig fremtiden, kan vi allerede nu reducere CO2-udledning og miljøbelastning ved at køre sammen. En kombination af færre køretøjer, som måske samtidig er mere miljøvenlige, vil gøre en stor forskel. Så vi synes bare, vi skal i gang. Samtidig sparer man jo penge, når der er nogle at dele udgiften med, og så understøtter samkørsel Smarts City-tankegangen om partnerskaber. Det er ren win-win”, supplerer udvalgets næstformand, Stefan Lydal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det ventes, at Sønderborg Kommune de første tre år vil have udgifter på 150.000 kr. om året til udvikling, drift og markedsføring.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...