‘Sammen for Ukraine’ – et event på biblioteket i Sønderborg

14. juni 2022 Samfund
Pressefoto
Pressefoto

Konflikten i Ukraine fortsætter, og krigen har allerede fået stor betydning ikke mindst for ukrainere i og udenfor landet.

Hvordan arbejder danskere med nødhjælp, menneskerettigheder, ytringsfrihed og overholdelse af krigens regler i Ukraine?

Hvad betyder konflikten og krigen for resten af verden – også på længere sigt?

Mange af de spørgsmål kan du få svar på torsdag klokken 19 ved en ny stor, national ’Sammen for Ukraine-event’, som finder sted på biblioteket i Sønderborg og andre biblioteker over hele landet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Sammen for Ukraine’ har sammensat et program, der bliver livestreamet direkte fra DR Byen på bibliotekets storskærm. Her kan du opleve et stjernespækket program med blandt andre Steffen Brandt akkompagneret af pianist Christoffer Møller samt den ukrainske sangerinde Taya Lukashova, som vil sætte stemningen med smukke fredssange og fællessang. Herudover vil generalsekretær for Dansk Røde Kors Anders Ladekarl give en status på den nuværende situation i Ukraine.

Udover livestreamingen får biblioteket i Sønderborg besøg af Signe Holme, som arbejder for PlanBørneFonden som kommunikationschef. Signe Holme har rejst i både Ukraine og Moldova under invasionen af Ukraine. Hør hendes personlige beretning, hvor hun fortæller om nogle af de personer, hun har mødt og om de projekter PlanBørneFonden arbejder med. Det er blandt andet projekter som arbejder med børnebeskyttelse, om at få børn tilbage i skoler og også uddeling af mad.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...