Sammenlægning med Sønderborg Varme giver fjernvarme-brugere i Augustenborg billigere varme

16. juni 2021 Augustenborg

Augustenborg Fjernvarme synes tiden er moden til at give nogle fakta omkring processen for sammenlægning med Sønderborg Varme og anerkender at der kan være forskellige holdninger til, om de skal lægges sammen eller være selv.

Men for os er det vigtigt, at beslutningen tages på et oplyst grundlag, skriver Augustenborg Fjernvarme i en pressemeddelelse.

Vi opfordrer alle andelshavere til at møde op på den ekstraordinære generalforsamling den 24. juni.

Vi vil gerne fremhæve følgende fakta omkring sammenlægningen: En andelshaver i Augustenborg Fjernvarme ejer en andel på 29.505 kroner. En andelshaver i Sønderborg Varme ejer en andel på 31.768 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis to andelsselskaber skal sammenlægges, siger lovgivningen at begge parter skal være økonomisk ligeværdige. For at det bliver muligt, skal hver andelshaver i Augustenborg Fjernvarme betale 2.263 kroner – og det kan ændre sig i begge retninger afhængig af driftsresultatet for 2021.

Sønderborg Varme har mere gæld end Augustenborg Fjernvarme, men de har også et meget større produktionsanlæg og flere andelshavere.

Det vi opnår ved en sammenlægning er blandt andet, at det samlede selskab vil have personale til at tage sig af stigende krav fra myndighederne fra myndighederne. Det vil være en CO2-reduktion for begge selskaber og hertil kommer, at et standardhus i Augustenborg kan spare cirka 3.000 kroner pr år på varmeregningen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...