Sanger og entertainer er hædersgæst hos

5. juni 2013 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Hædersgæsten ved Borgerforeningens kongeskydning 2013 i Sønderborg på lørdag er sangeren og entertaineren Christoffer Brodersen. Han er født og opvokset i Gråsten og bor nu i København. Christoffer Brodersen er uddannet fra Det Danske Musicalakademi i Fredericia og slår nu sine folder i mange forskellige dele af showbizz-verdenen. Siden 2007 har han været fast medlem af den kendte vokalgruppe Basix.

Skyttebrødre i Byrådssalen.
Artiklen fortsætter under annoncen

 

Og når Sønderborg kommunes borgmester, Aase Nyegaard, står sammen med hædersgæsten Christoffer Brodersen på trappen ved Rådhuset ved lørdagens markedsdag kl. 11.30, bliver det for femte gang, at både Sønderborg Garden og Sønderborg Pipes and Drums samt skyttebrødrene kommer marcherende til Rådhustorvet.

 

Som noget helt nyt i Skyttelaugets historie begynder skyttebrødrene med morgenkaffe ved skyttekredsens skydebane på Kær Vestermark. Efter en kort morgenkaffe er der kongeskydning med efterfølgende kåring af årets skyttekonge, der dekoreres med det over 400 år gamle kongeskjold. Skyttekongen bliver således hyldet efter kongeskydningen og ikke året efter. Kongeskydningen foregår på Skyttekredsens 50 meter baner på Kær halvø.

Artiklen fortsætter under annoncen

Christoffer Brodersen er Hædersgæst hos skyttebrødrene.

Ny køreplan for festdagen

Skyttebrødrene bliver derefter kørt til Mølleparken, hvor der spilles en lille koncert for plejecentrets beboere. Fra Mølleparken går optoget kl. 11.15 med den nye skyttekonge i spidsen til modtagelse på rådhuset. Præcis kl. 12.00 uddeles årsmedaljer foran Rådhuset, inden turen igen går op igennem gågaden med fuld musik og fra kl. 13.00 samles skytterne til den traditionsrige skyttefrokost i Kulturhuset –

Artiklen fortsætter under annoncen

Besøget hos de ældre i Mølleparken er tradition til glæde for både skytter og ældre.

Skyttehuset i Skovhuse.

Aase Nyegaard i grevinde Danners fodspor

Borgerforeningens skyttelaug i Sønderborg går helt tilbage til 1600-tallet med ældgamle traditioner. Borgmesteren havde indtil for fire år siden altid været en mand, men traditionen blev brudt. Sønderborg fik en kvindelig borgmester, og derfor deltager Aase Nyegaard både i kongeskydningen og skyttefrokosten. Én kvinde har tidligere deltaget ved skyttefesten. Det er kong Frederik den VII’s gemalinde grevinde Danner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun blev oven i købet udnævnt til æressøster og skænkede i 1861 skyttelauget et drikkehorn, som bruges den dag i dag.

23. februar 2024 Nordborg, Samfund

Skolebørn kom på visit til gallafesten på Tangshave

23. februar 2024 Nordborg

De ældre på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter fejrede fredag, at det er 20 år siden, centret blev indviet, en indvielse hvor Bitten Clausen også deltog. Det var den 12. december 2003, de ældre flyttede fra det tidligere plejehjem til Tangshave og den 23. februar 2004 rykkede ledelsen ind og derfor var indvielsen den 23. februar. […]

Læs mere...