Sarah Maria Grønbæk om noget af det valgkampen ikke kom ind på

17. november 2017 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Valgkampen synger på sidste vers og der er mindst en kandidat, som slet ikke synes, at de mange debatter kom omkring adskillige vigtige emner.

“Jeg savner, at vi fik snakket meget mere om vækst. Med faldende børnetal og en voksende ældreskare, så er det faktisk super aktuelt, for hvem skal tjene pengene til kommunekassen og hvor skal de tjenes. Det er vigtigt, vi finder ud af det”, siger Sarah Maria Grønbæk til SønderborgNYT.

“Virksomhederne kan heller ikke få de medarbejdere, som de har brug for. Det er ligesom om, at ingen rigtigt vil flytte hertil. Og det skal der også gøres noget ved”, siger Sarah Maria Grønbæk, der er spidskandidat for Liberal Alliance.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vækst og dermed flere skattekroner besvarede politikerne, som de plejer.

“Men fremtiden venter ikke på, at de folkeskoleelever, der får glæde af Helhedsplanen, kommer gennem en uddannelse og tager arbejde et sted indenfor kommunegrænsen. Der skal tænkes både nyt og hurtigt”.

Hun har naturligvis bemærket, at Nordals blev snakket igennem på kryds og tværs.

Sarah Marie Grønbæk fra Liberal Alliance.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men det med at flytte kommunale arbejdspladser til Nordals giver jo ikke flere tilflyttere og flere skattekroner. Det gør bare, at der nogle, der skal køre længere på arbejde – og andre, der skal køre kortere. Det er de roller, der byttes”, siger kandidaten.

Store projekter

Ind imellem bruger kommunen ret mange penge på store projekter. Senest var det omkring 37 millioner kroner til spejderlejr.

“Jeg siger ikke, det var en skidt idé med spejderlejr, men jeg kunne nu godt tænke mig, at borgerne blev hørt, inden der blev bevilget så mange penge. Det er jo lidt træls, hvis der så ikke er penge til de kommunale kerneopgaver, fordi pengene er brændt af på en ferieoplevelse – og derfor vil det være godt med borgerinddragelse i sådan en beslutning”, siger Sarah Maria Grønbæk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Politikere kan sikre hurtigere sagsbehandling

Hvis embedsmændene er færdige med en sag dagen efter, der skrives dagsorden til det politiske udvalg, så kommer sagen til at ligge fuldstændig stille og vente på, den næste dagsorden skal skrives.

“Når der er borgere, der efterlyser mere service og hurtige sagsbehandling, så er en del af løsningen, at politikerne behandler sagerne hurtigere. Og det vil sige flere møder”, siger Sarah Maria Grønbæk.

Hun efterlyser også, at udvalgspolitikerne sætter sig lidt ind, hvad medarbejderne i deres forvaltninger går og laver.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis politikerne vidste, hvad medarbejderne laver, så kunne de bruge dem bedre – og medarbejdere kunne bruge politikerne til med- og modspil”, siger den liberale spidskandidat.

Hun mener, det ville have gjort arbejdet med de såkaldte fyrtårne noget smartere.

“Hvis politikerne havde bedt medarbejderne om at tænke ProjectZero-visonen ind i alt, så ville det være sket og så ville vi måske have været lidt tættere på nullet”

Sparetider

Det er før sket, der er skåret ned i budgettet til en forvaltning og det betyder jo færre medarbejdere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og når der sker, så må politikerne være så ansvarlige, at de klart melder ud, hvilke opgaver, der så ikke længere skal laves”, siger Sarah Maria Grønbæk.

Når politikerne ikke fortæller, hvilke opgaver, der skal have lov til at ligge, så prøver forvaltningerne på at nå det hele.

“Og det giver både utilfredshed og stress og det fører til sygemeldinger”, siger Sarah Maria Grønbæk. Sygemeldinger betyder endnu højre tempo for dem, der stempler ind.

Eksempelvis manglede der tre sosu-ansatte til et område i hjemmeplejen, men deres opgaver blev løst af dem, der var der – og det vil sige, at de udover at passe deres eget arbejde og passede det for tre andre.

 

24. juli 2024 Kultur, Sønderborg

Historisk ringridning med tilskuerne tæt på ryttere og heste

24. juli 2024 Kultur

Tirsdag eftermiddag var ryttere fra familien Nicolaisen og familien Petersen var klar ved galgerne til den historiske ringridning ved Sønderborg Slot – og Ringriderfestens Heroldere både blæste i deres horn og slog på tromme. Rytterne og herolderne var klædt i flotte dragte fra en svunden tid, så ingen var i tvivl om, at det var […]

Læs mere...