Sct. Marie Kirke fejrer påskefesten med orgelkoncert

Sct. Marie Kirke. Foto: Ole Kæhler
Sct. Marie Kirke. Foto: Ole Kæhler
27. marts 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

I hjertet af byen, under Sct. Marie Kirkes hvælvede loft, vil musikken til påskefesten genlyde, når organist Julian Mallek søndag den 7. april klokken 16 sætter sig ved tangenterne på det imponerende Marcussen-orgel. Koncerten indledes med et værk af Jean Francois Dandrieu, der indrammer påskens budskab med hymnen ’O Filii et Filiæ’. Derefter følger en række værker, som alle fejrer påskeperiodens betydning og skønhed, herunder Franz Tunders betagende fortolkning af ’Christ lag in Todesbanden’ og Johann Kaspar Kerlls legefulde “Capricio Cucu”.

Artiklen fortsætter under annoncen

I løbet af koncerten vil publikum også blive ført tilbage til påskemorgen og Marias møde med den tomme grav gennem musikstykker som ’Dic nobis Maria, quid vidisti in via’. J.S. Bachs eminente håndværk afrunder den første halvdel med sin fortolkning af ’Christ ist erstanden’.

Den anden del af koncerten vil byde på en mangfoldighed af orgelmusik, heriblandt værker af J.G. Walther, J.L. Krebs og ikke mindst Bachs Toccata, Adagio og Fuga i C-dur. Der er lagt op til en indsigtsfuld og medrivende aften fyldt med musikalsk fejring af påsken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det særlige arrangement er med fri entré.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...