SDU, Aalborg Universitet og Teknologisk Institut inviterer til temadag

10. marts 2022 Erhverv

SDU, Aalborg Universitet og Teknologisk Institut og har temadag i Sønderborg den 14. marts, hvor virksomheder er velkomne til at møde op for at høre om rekonfigurerbar produktion – og der er masser af værdifuld viden at hente, fortæller tidligere deltager.

Hvis danske virksomheder skal klare sig på et verdensmarked med øget konkurrence og stigende usikkerhed, så er fleksibilitet et helt overskyggende nøgleord. Se blot på corona-krisen, hvor virksomheder hurtigt måtte omlægge deres produktion. Eller den nuværende situation, hvor virksomheder risikerer at stå uden russisk gas. Omstillingsparathed er essentielt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rekon er et projekt der har til formål at klargøre danske virksomheder ikke blot til ydre kriser, men også til fremtidens kundekrav med rekonfigurebar produktion.

At kunne opskalere sin produktion i forbindelse med en stor ordre – uden, at det koster spidsen jetjager – er naturligvis attraktivt. Men det er mindst lige så attraktivt, at du kan nedskalere et produktionsapparat, som er sat til at fremstille ét bestemt produkt.

”Lad os sige, at din konkurrent har lavet en billigere og bedre løsning, hvorfor alle dine ordrer er forsvundet. Nu står du med en kæmpe investering, som laver ingenting. Det er voldsomt dyrt at lave en traditionel produktionslinje, men med en rekonfigurebar produktion kan du konfigurere den til at lave et andet produkt”, siger leder af TEI-sektionen ved SDU, lektor Arne Bilberg, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med rekonfigurerbare produktionsanlæg vil virksomheder kunne opnå: Kortere time-to-market, hurtigere tilpasning til det aktuelle produktionsbehov, højere udstyrsudnyttelse og lavere investeringsomkostninger.

Alt det kan virksomheder høre mere om, når Teknologisk Institut, AAU og SDU holder temadag i Sønderborg den 14. marts kl. 9.00-14.00.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...