SDU: Grædende, vrede studerende og sure forældre

25. november 2015 REGIONALT

Ansatte på Syddansk Universitet bliver jævnligt mødt af vrede eller grædende studerende og sure forældre, der ringer og skælder ud.alsion3

Det viser en rapport fra Arbejdstilsynet, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i.

Her afdækker Arbejdstilsynet problemer hos blandt andet den gruppe af ansatte, der behandler sager om uddannelsesstøtte og eksamen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Medarbejderne fortæller til Arbejdstilsynet, at det især er psykisk hårdt at give svære beskeder til de studerende, der ikke er berettigede til at gå til eksamen eller få SU, fordi nogle reagerer voldsomt enten med vrede eller gråd.

“Det er som at arbejde på et jobkontor,” siger en ansat i rapporten.

På universitetet vurderer man, at der er flere årsager til de studerendes voldsomme reaktioner. Fremdriftsreformen gør, at de studerende er pressede til at komme hurtigere gennem studiet, og et stigende antal studerende på SDU kan betyde, at også andelen af sårbare studerende er blevet større.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

I SU-teamet er der sat fokus på udfordringen, og man har nu sendt de ansatte på konflikthåndteringskursus. Samtidig er man begyndt at registrere antallet af vanskelige sager.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...