SDU: Grædende, vrede studerende og sure forældre

25. november 2015 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

Ansatte på Syddansk Universitet bliver jævnligt mødt af vrede eller grædende studerende og sure forældre, der ringer og skælder ud.alsion3

Det viser en rapport fra Arbejdstilsynet, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i.

Her afdækker Arbejdstilsynet problemer hos blandt andet den gruppe af ansatte, der behandler sager om uddannelsesstøtte og eksamen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Medarbejderne fortæller til Arbejdstilsynet, at det især er psykisk hårdt at give svære beskeder til de studerende, der ikke er berettigede til at gå til eksamen eller få SU, fordi nogle reagerer voldsomt enten med vrede eller gråd.

“Det er som at arbejde på et jobkontor,” siger en ansat i rapporten.

På universitetet vurderer man, at der er flere årsager til de studerendes voldsomme reaktioner. Fremdriftsreformen gør, at de studerende er pressede til at komme hurtigere gennem studiet, og et stigende antal studerende på SDU kan betyde, at også andelen af sårbare studerende er blevet større.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

I SU-teamet er der sat fokus på udfordringen, og man har nu sendt de ansatte på konflikthåndteringskursus. Samtidig er man begyndt at registrere antallet af vanskelige sager.

13. april 2024 Sønderborg, Frivillige

Gå en tur på Kær og støt julemærkehjemmene

13. april 2024 Sønderborg

Lions Danmark har i årenes løb støttet Julemærkehjemmene med ca. 2,8 millioner kroner og nu inviterer klubberne i Sønderborg Kommune til, at du og alle andre kan møde op den 5. maj og gå 1000 meter, nyde naturen i godt selskab – måske med familien, nogle naboer, kolleger eller venner – og støtte Julemærkehjemmet Fjordmark. […]

Læs mere...