SDU: Ingeniører talte om grøn transformation

25. april 2019 Erhverv

Repræsentanter for verdens største ingeniørsammenslutning er i disse dage samlet ved en IEEE CPE Powereng-konference på SDU Sønderborg, oplyser SDU.

Her skal forskere og erhvervsfolk opdatere hinanden og diskutere de seneste videnskabelige landvindinger inden for effektelektronik – et forskningsfelt, som har stor betydning for den grønne transformation, som verden står over for i disse år.

“Skoleelever verden over demonstrerer i disse dage. Med Greta Thunberg i spidsen og ’Friday for Future’ kæmper de unge for en CO2-neutral fremtid. Vi kan virkelig gøre en forskel for dem. Vores arbejde er vigtigt i den sammenhæng”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan lød det i åbningstalen fra leder af Center for Industriel Elektronik og Electrical Engineering, Thomas Ebel, da han tirsdag bød velkommen til IEEE CPE Powereng-konferencen på SDU Sønderborg, inden han fortsatte:

“Effektelektronik er en megatrend, som er med til at forme vor fremtid og som er helt essentiel i bestræbelserne på at nå verdens klimamål og bekæmpe global opvarmning”.

Og han har ret. I de seneste år er der virkelig blevet sat fart under skiftet fra fossile brændstoffer til vedvarende energi i de fleste lande. Men en CO2-neutral fremtid kræver, at produktionen, distributionen og brugen af vedvarende energi bliver endnu mere effektiv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet med IEEE CPE Powereng-konferencen er at formidle forskning af høj kvalitet inden for netop dette emne og samtidig fremme interaktion mellem universitetsverdenen og aktører i industrien.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk