SDU og Lifeline Robotics har udviklet en fuldautomatisk poderobot

26. november 2020 Erhverv

Robotforskere fra Syddansk Universitet har sammen med virksomheden Lifeline Robotics A/S på rekordtid udviklet en fuldautomatisk robot, som kan pode for Corona-smitte. Den er svaret på nogle af sundhedsvæsenets behov, dels i forhold til at stille med ressourcer til den store podningsopgave, dels i forhold til at beskytte sundhedspersonalet mod smittefare.

Poderobotten blev præsenteret for regionens anlægs- og innovationsudvalg, der fik demonstreret, hvordan poderobotten virker.

Frugtbart samarbejde i syddanske rammer

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er spændende at følge, hvordan det private erhvervsliv og det offentlige har udbytte af et innovativt samarbejde til gavn for ikke bare syddanskerne, men i dette tilfælde hele verden. Og jeg glæder mig over, at de rammer, der er skabt i Region Syddanmark, er en katalysator for sådanne samarbejder”, siger formand for Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg Karsten Uno Petersen i en pressemeddelelse.

Robotten er netop nu ved at blive testet i samarbejde med Odense Universitetshospital og Region Syddanmarks innovationsstab, Syddansk Sundhedsinnovation, så den kan blive godkendt til klinisk brug nationalt såvel som internationalt og sat i produktion i den nystartede Odense-virksomhed, Lifeline Robotics A/S.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...