SDU og Lifeline Robotics har udviklet en fuldautomatisk poderobot

26. november 2020 COVID-19

Robotforskere fra Syddansk Universitet har sammen med virksomheden Lifeline Robotics A/S på rekordtid udviklet en fuldautomatisk robot, som kan pode for Corona-smitte. Den er svaret på nogle af sundhedsvæsenets behov, dels i forhold til at stille med ressourcer til den store podningsopgave, dels i forhold til at beskytte sundhedspersonalet mod smittefare.

Poderobotten blev præsenteret for regionens anlægs- og innovationsudvalg, der fik demonstreret, hvordan poderobotten virker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frugtbart samarbejde i syddanske rammer

“Det er spændende at følge, hvordan det private erhvervsliv og det offentlige har udbytte af et innovativt samarbejde til gavn for ikke bare syddanskerne, men i dette tilfælde hele verden. Og jeg glæder mig over, at de rammer, der er skabt i Region Syddanmark, er en katalysator for sådanne samarbejder”, siger formand for Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg Karsten Uno Petersen i en pressemeddelelse.

Robotten er netop nu ved at blive testet i samarbejde med Odense Universitetshospital og Region Syddanmarks innovationsstab, Syddansk Sundhedsinnovation, så den kan blive godkendt til klinisk brug nationalt såvel som internationalt og sat i produktion i den nystartede Odense-virksomhed, Lifeline Robotics A/S.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk