SDU: Regeringen bakker op omkring Center for Industriel Elektronik

30. oktober 2017 Uddannelse

Der var tale om et unikt eksempel på regional handlekraft, da syddanske virksomheder, kommune, Region Syddanmark og SDU tidligere på året rejste mere end 170 mio. kr. til det nyoprettede Center for Industriel Elektronik på SDU Sønderborg.

Nu bakker regeringen op om initiativet, skriver S>DU i en pressemeddelelse.

Den 30. juni underskrev regeringen og Syddansk Vækstforum en vækstpartnerskabsaftale, der skal understøtte udviklingen af et nyt Center for Industriel Elektronik (CIE).

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er afgørende for mig, at virksomheder i Region Syddanmark har gode muligheder for at skabe vækst. Med vækstpartnerskabsaftalen med Syddansk Vækstforum styrker vi virksomhedernes vilkår, og med oprettelsen af Center for Industriel Elektronik skabes et nyt kraftcenter, som kan bidrage til at tiltrække kvalificeret og specialiseret arbejdskraft til regionen”, sagde erhvervsminister Brian Mikkelsen, da han satte sin signatur på aftalen mellem de to parter.

Og det er godt nyt for SDU Sønderborg, som kommer til at huse CIE, for selvom en partnerkreds bestående af Danfoss, Linak, Sønderborg Kommune, Region Syddanmark og SDU Sønderborg selv investerede 35-36 mio. kr. hver i det nye center, så er kvintetten afhængig af regeringens opbakning i forbindelse med de engelsksprogede uddannelser, det er tanken skal udbydes på CIE.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er utroligt glade for vækstpartnerskabsaftalen mellem Syddansk Vækstforum og regeringen. Den viser, at regeringen anerkender betydningen af Center for Industriel Elektronik, som et fyrtårn inden for energieffektive teknologier, forskning og uddannelse, der fremadrettet vil blive en afgørende faktor i bestræbelserne på at fastholde fortsat vækst i de syddanske virksomheder”, siger konstitueret leder af Center for Industriel Elektronik og leder af Mads Clausen Instituttet på SDU Sønderborg, Horst-Günter Rubahn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aktiviteterne i det kommende center vil øge udviklingen af nye produkter og løsninger, som både kan styrke de eksisterende virksomheder og skabe nye virksomheder – og dermed løfte konkurrencekraften hos virksomhederne i regionen. Dette gøres ved blandt andet at etablere state-of-the art test- og laboratoriefaciliteter samt nye uddannelser.

Skal komme ingeniørmangel til livs

Det er centrets ambition allerede fra 2018 at kunne udbyde elektronikuddannelser på alle universitetsniveauer (civilingeniør og diplomingeniør). Uddannelserne bliver tonet med de kompetencer, som den omkringliggende industri efterspørger. Uddannelserne skal imødegå den mangel på kvalificeret arbejdskraft, som virksomhederne i området oplever.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tal fra SDU Sønderborg viser, at universitetet excellerer ikke blot i at tiltrække mange udenlandske studerende til campus, men også at fastholde dem i nærområdet efter endt uddannelse.

“Vi er det vel nok mest internationale campus i Danmark med over 50 nationaliteter repræsenteret. En del af dette skyldes vor unikke placering ved den dansk-tyske grænse, samt vort tætte samarbejde med universiteter i Nordtyskland. Vi tror på, at Center for Industriel Elektronik bliver et fyrtårn for hele regionen på begge sidder af grænsen”, siger Horst-Günter Rubahn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Center for Industriel Elektronik opbygges over en årrække. I den første fase på fire år forventes det, at 110 personer er påbegyndt eller har afsluttet uddannelsen som ingeniør inden for elektronikområdet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...