SDU siger farvel til 160 dygtige medarbejdere

6. april 2016 Erhverv

En del af nedskæringerne kan ske ved naturlig afgang og frivillig fratrædelse, ligesom ikke alle ledige stillinger vil blive genbesat. Men fyringer kan ikke undgås, oplyser rektor Henrik Dam i en pressemeddelelse.

“Det er ulykkeligt, at vi i de kommende år skal sige farvel til dygtige medarbejdere”, siger han.sdu

Artiklen fortsætter under annoncen

To tredjedele af de 160 stillinger, der skal nedlægges, skal findes i Odense. Resten på SDUs campusser i København, Slagelse, Kolding, Esbjerg og Sønderborg.

Universitetets medarbejdere blev onsdag orienteret om spareplanens overordnede linjer.

Fyringsrunde går ud over forskningsområder

Udover nedlæggelse af stillinger vil enkelte forskningsområder og uddannelser blive nedlagt de kommende år. På andre områder vil der ske sammenlægninger og nedskæringer.

Hvilke det bliver, kan først meldes ud når de pågældende er blevet orienteret inden udgangen af april.

Artiklen fortsætter under annoncen

Universitetet udskyder også planlagte ombygninger, effektiviserer sagsgange og optimerer blandt andet bygningsdrift for sammenlagt 58 millioner kroner. Derudover vil universitetet søge at afbøde nogle besparelser ved at skabe nye indtægter.

“Vi vil hellere vælge nogle forskningsområder og uddannelser helt fra end køre rundt med grønthøsteren og skære lidt alle steder”, siger rektor Henrik Dam og tilføjer:

“Når det er sagt, er det trist, at vi skal skille os af med hele forskningsområder og uddannelser”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Besparinger er regeringens ønske

SDU kunne spare 90 millioner kroner om året ved at samle alle aktiviteter et sted, men bestyrelsen har besluttet alsion15fortsat at være til stede i alle campusbyer af hensyn til de lokale samfund og politikernes ønske om, at der er uddannelser i hele landet. Det stiller dog krav om, at økonomien på de mindre campusser bliver forbedret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der skal både ses på indtægter og udgifter, og det vil ske de kommende tre år i samarbejde med hele SDU og de lokale samfund. Besparelserne er et resultat af regeringens besparelser på otte procent på landets uddannelsesinstitutioner fra 2016 – 2019.

Hertil kommer den såkaldte dimensionering af uddannelser, som har skåret mange studiepladser væk. Medvirkende er også en reduktion af bevillinger til de statslige forskningsfonde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. januar 2022 Politik, Sønderborg

Hans Peter Toft glæder sig over 1000 nye Dansk Folkeparti-medlemmer

25. januar 2022 Politik

Fra formandsvalget i Dansk Folkeparti sluttede søndag eftermiddag og frem til mandag klokken 19 fik Dansk Folkeparti godt 1000 nye medlemmer. “Det er altså dejligt, at der er flere, som melder sig ind i partiet”, siger lokalformand Hans Peter Toft til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at der fra centralt hold i partiet er blevet ringet […]

Læs mere...