SDU-studerende er klar til at hjælpe grænseregionens SMV’er

SDU holder til i Alsion. Arkivfoto: Ole Kæhler
SDU holder til i Alsion. Arkivfoto: Ole Kæhler
18. juni 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Med sit fokus på digitalisering, automatisering og bæredygtighed har Interreg-projektet ARTEMIS faciliteret frugtbare samarbejder mellem studerende og lokale virksomheder, hvilket har bidraget til nye ideer og bæredygtige løsninger.

“Vores tilgang til at lave det perfekte match mellem talentfulde studerende og ambitiøse virksomheder har skabt en række innovative løsninger, der ikke kun fremmer bæredygtighed, men også øger digitaliseringsgraden hos partnerne”, siger Kari Kleine, lektor i bæredygtighed og innovation ved Syddansk Universitet i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet har sat flere pilotinitiativer i gang, inklusive en succesfuld implementering af en app udviklet af studerende. Denne app har styrket kundeloyaliteten hos virksomheden, AbfüllBar, i Rendsburg. Appen står som et eksempel på, hvordan teknologisk innovation kan understøtte både forretningsstrategier og miljømæssige initiativer. Det er blot ét eksempel på en lang række pilotinitiativer, der spænder over alt fra udvikling af prototyper til markedsanalyser og forretningsplaner, skriver SDU.

Artiklen fortsætter under annoncen

”SMV’er har ofte, hverken tid eller penge til udvikling af ny viden eller teknologi uden for deres kerneforretning. Her giver ARTEMIS-projektet giver en unik mulighed for at dele viden og ressourcer på tværs af grænser. Vi har ikke kun adgang til studerende fra SDU i Sønderborg, men også fra projektpartnerne Hochschule Flensburg og Europa-Universität Flensburg, hvilket betyder, at vi har mulighed for at finde de helt rette studerende til de forskellige udfordringer i virksomhederne”, forklarer Kari Kleine.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med støtte fra lokale erhvervsfremmeorganisationer – heriblandt Sønderborg Vækstråd – og et bredt netværk af akademiske og industrielle partnere ser ARTEMIS-projektet frem til at udvide sine aktiviteter og fortsætte med at bidrage til regionens konkurrenceevne og bæredygtige vækst.

”Vi er godt i gang, men vi vil gerne have endnu flere med. Sammen med erhvervskonsulent Michael Mørch fra Sønderborg Vækstråd har vi allerede besøgt en række virksomheder i Sønderborgområdet, men jeg vil invitere til, at endnu flere gør brug af projektet, for vi vil gerne hjælpe endnu flere”, siger Kari Kleine.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du arbejder i en virksomhed og tænker, at I kunne få gavn af et samarbejde med studerende fra SDU, Hochschule Flensburg eller Europa-Universität Flensburg, så kontakt Kari Kleine på [email protected] eller tlf. 6550 1605 eller Michael Mørch på [email protected] eller tlf. 8140 3216.

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...