SDU vil fortsat satse på udenlandske talenter

12. april 2016 Erhverv

Et projekt hos SDU Erhverv bygger bro mellem studerende fra udlandet og danske virksomheder. Det har fået flere udenlandske dimittender i arbejde.alsion9

Det startede som et projekt baseret på midler fra EU og Region Syddanmark, hvor man ville forsøge at lokke flere europæiske studerende til SDU og siden holde dem på det danske arbejdsmarked.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu bliver SDU’s talentprogram “International Brainstormers” ifølge Fyens Stiftstidende ført videre for universitetets egne penge, fordi det har vist sig at være til stor gavn for både studerende og virksomheder. Således var 68 procent af de studerende i projektets første hold fra 2013 i job i Danmark efter et år.

“Og det er noget bedre tal end på landsplan, der godt nok er regnet ud efter tre år,” siger Helene Fast Seefeldt, som er virksomhedskonsulent ved SDU Erhverv.

“International Brainstormers” er et halvandet års forløb, hvor de studerende lærer dansk, bliver klogere på arbejdsmarkedet, skaber netværk i erhvervslivet og finder vej ind i virksomhederne gennem studiejob og praktik.

“Det er noget, de internationale studerende vægter rigtig højt, og flere har angivet, at de valgte at læse på SDU, fordi der var det her program. Og virksomhederne har været rigtig glade for, at vi har den her gruppe, vi kender lidt bedre end de andre”, siger Helene Fast Seefeldt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk