Budgetaftale: Se hvad der står om Gråsten og opland i budgetaftalen

29. september 2021 Politik

Ahlmannsparken er blevet moderniseret og udvidet og nu er der gang i nye planer, der blandt andet handler om en udvidelse af halkapaciteten. Opgaven løses i samarbejde med Gråsten Forum, som indtil nu har løftet en stor opgave ved den første ombygning.

Det fremgår af den budgetaftale, som et samlet byråd har skrevet under på.

På arealet uden for Ahlmannsparken ønsker aftaleparterne, at en padlebane får prioritet i sagsbehandlingen.

På politigrunden langs Kongevej skal der bygges ældrevenlige, bynære boliger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Parkeringsforholdene ved Gråsten Station er pressede og der ses generelt en øget trafikmængde til byen. Derfor skal forvaltningen i samarbejde med DSB komme et forslag til et parkeringsareal mellem Gråsten Station og det nye boligområde på politigrunden.

Der er sat penge af til en analyse og et idéoplæg for Gråsten Skole, så den kan blive sat i stand.

Rinkenæs skal fastholde sit skoletilbud i byen, sådan at det bliver attraktivt for børnefamilier at købe en af de nye grunde i området. Et øget samarbejde med Gråsten Skole skal undersøges, sådan at lærerkræfter og administrative ressourcer bruges bedst muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftaleparterne ønsker, at der kommer yderligere salgstiltag for grundene i Rinkenæs til købere fra Nordtyskland. Den nære adgang til de tyske daginstitutioner og skoler skal profileres.

Forvaltningen skal lave en stihandleplan for Adsbøl-Gråsten.

Der er desuden sat penge af i den nye tilskudspulje til badebroer, strande mv., som skal anvendes støtte til det lokale initiativ for Alnor Strandpark.

De unge skal med på råd, så der skabes et levende, aktivt byrum og et bedre ungemiljø med naturlige samlingspunkter, eksempelvis en skaterbane, i Gråsten og Rinkenæs.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 112, Sønderborg

22-årig kvinde er død af sine skader efter et trafikuheld i sidste uge

19. oktober 2021 112

Den 22-årige kvinde, der i sidste uge blev kørt ned på Grundtvigsallé af en bil med trailer er død. Det fortæller politiets kommunikationsafdeling til SønderborgNYT. “Vi kan ikke sige mere, men der er en efterforskning i gang. Herefter kommer der et retsligt efterspil”, siger Helle Lundberg, som er kommunikationsrådgiver hos politiet. Ulykken skete mandag i […]

Læs mere...