Se hvilke bygninger der blev hædret

3. oktober 2022 Broager
Vestergade i Broager,. Foto: Sønderborg Kommune.
Vestergade i Broager,. Foto: Sønderborg Kommune.

Anerkendelsen for ‘Smuk Istandsættelse og Vedligehold’ tildeles Vestergade 47 i Broager, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Det lille byhus ligger blot et stenkast fra Broager Kirke og har i løbet af 2021 og forsommeren 2022 undergået en gennemgående, men nænsom restaurering.

Diana og Henrik Sohl har udført istandsættelsen med stor passion og ildhu, hvor omdrejningspunktet har været at tilbageføre huset til et autentisk udtryk, med afsæt i historiske fotos og et grundigt forarbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kommer særligt til udtryk ved tilbageførelsen af taget, som er udført i tråd med stilperiodens håndværksmæssige principper, hvorved bygningens smukke gesimsbånd atter er kommet til syne.

Parrets øjne for den stedlige bygningsarv er særdeles prisværdig. De har, med et særligt øje for stilperiodens detaljer, truffet en række modige, arkitektoniske valg på den historiske bygnings præmisser.

Her fremhæves særligt de diskrete bevaringsovenlys, som lader smukke tegltagsten stå frem, samt reetablering af skorstenen, der danner en smuk afslutning på taget og formidler fortællingen om datidens byggeskik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt i alt afspejler dette projekt et helstøbt eksempel på nænsom bygningsbevarelse på højt niveau, hvor ejendommens sjæl og autenticitet er genskabt og bæres videre for eftertiden til stor værdi for det omkringliggende bymiljø.

Anerkendelsen for ’Smukt Nybyggeri’ tildeles Midtbyens Naturbørnehus i Sønderborg – et byggeri, der i kraft af god volumendisponering, smuk materialitet og en legende tilgang til indretning og funktionalitet, afspejler vellykket arkitektur på børnenes præmisser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anerkendelsen for årets temapris, ’Stedsans’ tildeles Sergenten i Sønderborg.

Transformationen af den gamle garage- og værkstedsbygning ved Sønderborg Kaserne til event- og konferencecenter er et fornemt eksempel på en flot og stemningsfyldt forandring af en efterladt og funktionstømt bygning, udført med afsæt i stedets præmisser.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...