Se hvor mange måger der blev skudt

Jagten på måger er slut. Arkivfoto
Jagten på måger er slut. Arkivfoto
19. april 2024 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Naturstyrelsen gav tilladelse til, at Sønderborg Kommune måtte regulere sølvmåger ved skyde dem der satte sig på kommunens bygninger på Rådhustorvet i perioden fra den 1. februar til den 15. april.

Kommunen har fået en opgørelse fra skytten, som var på mågejagt og den viser, der i alt er nedlagt syv sølvmåger.

En frivillig reguleringsjæger, har skudt nogle af de voksne sølvmåger og han regulerer også for private i området og han har tilladelse fra politiet.

Sølvmåger kan blive op til 30 år gamle, og de foretrækker at leve i kystområder, hvor der er let adgang til føde, men fødegrundlaget svinder, og mågerne søger længere ind i bebyggede områder, hvor de fisker mad op fra skraldespande, stjæler fra tallerknerne på spisestederne og tager æg og unger fra mindre fugle.

Fordi mågerne kan leve i mange år, varer det længe før bestanden er tilpasset det naturlige fødegrundlag.

Kommunen ønsker ikke at udrydde sølvmågerne, men ved at regulere antallet, minimeres risikoen for sygdomme blandt fuglene, vi kan sikre de mindre fuglearters overlevelse og vi kan minimere generne for borgere, ansatte og virksomheder omkring Rådhustorvet.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...