Se hvordan Vindmølleparken Lillebælt Syd påvirker udsigten

22. november 2018 Samfund

Fem nye visualiseringer af, hvordan en eventuel vindmøllepark i Lillebælt Syd vil påvirke udsigten fra forskellige steder, er netop blevet offentliggjort og de nye visualiseringer viser udsigten fra i alt 11 steder på Nordals, Sydvestfyn og Sydøstjylland.

Den primære modstand mod vindmølleparken har hidtil været baseret på frygten for, at møllerne vil have stor indflydelse på udsigt, ejendomsværdi og turisme, og derfor har der været ønske om flere visualiseringer, der viser, hvordan vindmølleparken ser ud fra forskellige punkter. Fire af de fem nye visualiseringer er fra Sydvestfyn (to fra Helnæs, en fra lige nord for og en fra Horne Land), mens den sidste er fra Gammelbro Camping ved Årøsund.

Artiklen fortsætter under annoncen

”De nye visualiseringer er udarbejdet på baggrund af de forespørgsler, vi har fået i dialogen med borgere og myndigheder,” siger direktør Lars Blædel Riemann for Sønderborg Forsyning i en pressemeddelelse og tilføjer, at Sønderborg Forsyning har efterkommet de fleste ønsker, så alle kan se, hvordan vindmølleparken kommer til at se ud fra land.

Den foreløbige miljøkonsekvensrapport, udarbejdet af COWI, indsendes til Energistyrelsen på mandag og rapportens hovedkonklusionerne præsenteres på tre informationsmøder mandag og tirsdag på Nordals og Fyn i byerne Helnæs og Thorøhuse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter at Energistyrelsen har modtaget rapporten, sender styrelsen den i myndighedshøring og efterfølgende i en 2. offentlig høringsrunde.

De nye visualiseringer kan ses på hjemmesiden www.lillebaeltsyd.dk.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Corona-smittede er stabilt – men højt

6. december 2021 COVID-19

Mandagens tal for antallet af personer i Sønderborg Kommune, som gennem den seneste uge er konstateret smittede med Corona er 294 – og det er ikke nævneværdigt flere eller færre end gennem de seneste dage. “Det ser ud til, at smitten har stabiliseret sig – men på et højt niveau. I lyset af den generelle […]

Læs mere...