Se og hør politikerne: Godt samarbejde i Byrådet gav enighed om fælles budget

Budgetaftalen blev præsenteret i MultiKulturhuset
Budgetaftalen blev præsenteret i MultiKulturhuset
28. september 2021 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Tirsdag formiddag skrev borgmester Erik Lauritzen, Tage Petersen fra Venstre, Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti, Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti, Fælleslistens Aase Nyegaard og socialdemokraten Preben Storm under på den budgetaftale, som partier er blevet enige om efter mange aftenener med forhandlinger.

“Jeg mener, vi alle kan være tilfredse med, at vi blev enige og det skyldes et godt samarbejde i Byrådet”, sagde borgmesteren og tilføjer, at det er godt budget med visioner og ønsker om at løfte velfærden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I Venstre har vi større ambitioner end budgettet viser og der blev også forhandlet på ‘Rød Stues’ præmisser uden jeg dermed siger, at det er en børnehave”, sagde Tage Petersen, som tilføjede, at Venstre hellere ville være med i budgettet end de ville stå udenfor.

“Venstre fik med i budgettet, at der skal gøres noget for at spotte ordblinde skolebørn allerede i første klasse, så de kan få hjælp tidligere end de gør i dag”.

“Og på hjemmeplejeområdet glæder det mig, vi skal arbejde for, at der kommer færre forskellige hjælpere i de enkelte hjem”, sagde Venstre-manden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sidst men ikke mindst, så skal der gøres en indsats for at komme af med både mårhunde og måger”.

Slesvigsk Parti er igen med i budgetaftalen og sådan er det altid.

“Jeg er meget tilfreds med, vi skal se på, om der kan sættes en cykelsti på Christian den Xs Bro, så det bliver mere sikkert at krydse Alssund på cykel”, sagde Stephan Kleinschmidt. Han synes også, det er glimrende, at velfærdsområderne får et løft.

“Og vi har igen sikret gratis psykologhjælp til børn og unge – og vi har fundet penge til at give gratis økonomisk rådgivning til de borgere, som har behov for det”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dansk Folkeparti kalder budgetaftalen for en bred aftale.

“Og det gælder både, når vi ser på geografien og de politiske områder”, siger Stefan Lydal.

“Der er nogle af vores ønsker med i aftalen og det ene er, at der er fundet penge til aktivitetsmedarbejdere til ældreområdet og så skal vi arbejde på at sikre, at der kommer færre hjemmehjælpere ind i de enkelte hjem. Det er lykkedes i Aarhus, så vi kigger på, hvordan de gør”, siger Lydal.

“Det er fint for Fælleslisten, at vi kan finde fælles fodslag og det er deligt, vi kan holde fast i de økonomiske rammer”, sagde Aase Nyegaard, som især glæder sig over, der skal arbejdes videre på udviklingen af Augustenborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I den her tid udstykkes der rigtig mange byggegrunde og fremover vil vi analysere infrastrukturen, så det både er muligt og også sikkert at køre til og fra de nye boligområder. Også på cykel”, sagde Aase Nyegaard.

Socialdemokratiets ordfører, Preben Storm, glæder sig over, at der er aftalt et budget, hvor de bløde områder og kernevelfærden kommer først.

“Der er sat penge af, så vi kan holde fast i den samme service på ældrerådet, selvom der hele tiden bliver flere og flere ældre”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er også rigtigt godt, der er sat penge af til folkeskolerne – og også at vi forsætter med ‘Sønderborg i Arbejde’, så flere ledige kommer i job”.

Borgmesteren fortæller, der også er besparelser i budgettet.

“Vi skal spare 45 millioner kroner på administration og bygningsdrift og det gør, vi skal ud af nogle lejemål og også at vi skal se på ledelsestrukturen”, sagde Erik Lauritzen.

Og der er ingen tvivl om, at besparelserne betyder, at der i de kommende år bliver skrevet fyresedler.

“Vi kan ikke spare 45 millioner kroner på centraladministrationen alene, men hvor mange medarbejdere, der skal fyres, det kigger det nye byråd på”.

Han fortæller videre, at der i valgkampen bliver talt om, at Sønderborg er 128 millioner kroner dyrere i administration end gennemsnittet af de øvrige kommuner.

“Sådan er det altså ikke i virkeligheden”, sagde borgmesteren.

SønderborgNYT sendte LIVE-tv fra præsentationen af budgettet – og du kan SE UDSENDELSEN HER .

21. maj 2024 Sport, Sønderborg

Gymnasie-fodbold: De blå piger vandt stort over de røde

21. maj 2024 Sport

I dag, tirsdag, er det sidste skoledag for alle de gymnasieelever og HF-elever, som skal til afsluttende eksamen inden længe – og Det Blå Gymnasium fejrede dagen med fodboldkampe mod Statsskolen. Den første kamp, der blev spillet, det var pigerne og her vandt ‘de blå’ en overbevisende sejr på hele 7-0 over ‘de røde’. “Det […]

Læs mere...