SE Vækstpulje støtter AquaNamic i Augustenborg

12. december 2018 Augustenborg

I årets sidste bevillingsrunde hos SE Vækstpulje er der bevilget over seks millioner kroner.

Pengene vil gå til 61 projekter i SE’s forsyningsområde i Syd- og Sønderjylland – her i blandt til lagring af elektrisk energi, til et magisk hekseunivers og til kulturhistorie på skinner.

Vækstpuljens største bevilling i denne runde lyder på 429.000 kroner – af den samlede uddelte bevilling på 6.138.908 kroner. De går til iværksættervirksomheden i Augustenborg, AquaNamic.

Virksomheden er i gang med at færdigudvikle sit koncept, som går ud på at lagre energi i et underjordisk vandreservoir. Ved hjælp af en turbine kan 75 til 85 procent af den lagrede energi i vandet blive gendannet til elektricitet, skriver SE i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konceptet vil sikre en energieffektiv, prismæssigt konkurrencedygtig og langtidsholdbar teknologi til opbevaring af vedvarende energi, som der er behov for i takt med, at produktionen af vedvarende energi stiger.

Virksomheden forventer at skabe 15-20 nye arbejdspladser i Sønderborg-området – en udvikling, som SE Vækstpulje gerne støtter.

Næste frist for at søge SE Vækstpulje er 1. marts 2019. Her hilser bestyrelsen især projekter af innovativ karakter velkommen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...