SE Vækstpulje støtter AquaNamic i Augustenborg

12. december 2018 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

I årets sidste bevillingsrunde hos SE Vækstpulje er der bevilget over seks millioner kroner.

Pengene vil gå til 61 projekter i SE’s forsyningsområde i Syd- og Sønderjylland – her i blandt til lagring af elektrisk energi, til et magisk hekseunivers og til kulturhistorie på skinner.

Vækstpuljens største bevilling i denne runde lyder på 429.000 kroner – af den samlede uddelte bevilling på 6.138.908 kroner. De går til iværksættervirksomheden i Augustenborg, AquaNamic.

Virksomheden er i gang med at færdigudvikle sit koncept, som går ud på at lagre energi i et underjordisk vandreservoir. Ved hjælp af en turbine kan 75 til 85 procent af den lagrede energi i vandet blive gendannet til elektricitet, skriver SE i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konceptet vil sikre en energieffektiv, prismæssigt konkurrencedygtig og langtidsholdbar teknologi til opbevaring af vedvarende energi, som der er behov for i takt med, at produktionen af vedvarende energi stiger.

Virksomheden forventer at skabe 15-20 nye arbejdspladser i Sønderborg-området – en udvikling, som SE Vækstpulje gerne støtter.

Næste frist for at søge SE Vækstpulje er 1. marts 2019. Her hilser bestyrelsen især projekter af innovativ karakter velkommen.

28. februar 2024 Sønderborg, Frivillige

Unge ensomme kan få hjælp af andre unge

28. februar 2024 Sønderborg

Vi er nødvendige, fordi der er rigtigt mange unge i Sønderborg, som er ensomme. Og det bliver ikke lettere at håndtere, når ensomhed blandt unge er et tabu, siger tre unge kvinder, som er frivillige i foreningen Ventilen, Ven-til-en, der holder til i Mejeriet. “Når der er ensomme unge, der hører om os, så går […]

Læs mere...