Seadane Travel: Hjælpepakken er ikke det papir værd den er skrevet på

22. april 2020 Erhverv

Folketingets hjælpepakke til rejsebureauerne i forbindelse med Udenrigsministeriets skærpede rejsevejledninger med deraf følgende aflysning af rejser er endt i rent bureaukrati og giver reelt ingen hjælp overhovedet.

Det er konklusionen hos Seadane Travels direktør, Karsten Schøn, efter at erhvervsministeren tirsdag aften har ændret principperne for opgørelsen af de krav, rejseudbyderen kan få refunderet via Rejsegarantifonden.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har oplevet et totalt kaotisk forløb igennem de seneste fem uger. Rejsegarantifonden – som administrerer støttepakken til rejsebureauerne – har flere gange ændret i de oplysninger, dokumentationer og andre ting, som vi har skullet oplyse, for at få del i støttepakken. Flere ændringer er tilmed blevet tilbagekaldt et par dage senere, så vi igen har måttet ændre i vores indberetninger”, siger Karsten Schøn i en pressemeddelelse.

”Nu har Erhvervsministeren så ændret i selve Bekendtgørelsen omkring hjælpepakken, og det betyder nu, at vi kan starte forfra i vores indberetninger og dokumentation – og yderligere omkostninger til revisor – samt at der med denne ændring reelt ingen hjælp er at hente. Det er fuldstændig grotesk og dybt kritisabelt”, siger Karsten Schøn og tilføjer:.

”Vi er i forvejen helt i knæ, da der næsten ikke sælges nogen nye rejser og eksisterende rejser bliver aflyst på stribe, og hjælpepakken i sin oprindelige form var da en hjælp til at komme videre, men nu kan vi da konkludere, at der reelt ingen hjælp overhovedet er at hente. Hjælpepakken er simpelthen ikke det papir værd, som den er skrevet på”.

”Min opfordring til Erhvervsministeren og Folketingets partier er, at man får stoppet det her bureaukrati, og får ændret støttepakken sådan, at der reelt er hjælp at hente – ellers ser det sort ud for mange rejsebureauer, og man kan risikere, at mange må anmelde konkurs, og så bliver regningen endnu større”, siger han.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk