Seks antidemokratiske grupper i Syd- og Sønderjylland

10. september 2014 Uncategorized

Hele seks antidemokratiske og ekstremistiske grupper er blevet identificeret i en ny rapport. Seks ekstremistiske miljøer har hjemme i Syd- og Sønderjylland.de

Islamistiske, højreradikale og venstreradikale ekstremistiske grupper er repræsenteret i Syd- og Sønderjylland. Det oplyser det nationale forskningscenter SFI i en ny rapport.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det drejer sig bl.a. om de højreradikale grupper Danish Defence League, Stop Islamiseringen af Danmark og Folkebevægelsen mod Indvandring.

De venstreradikale i Syd- og Sønderjylland er Antifascistisk Aktion og Redox.imagesVKL28MKC

Der er ifølge SFI kun en enkelt islamistisk gruppe repræsenteret i det sydlige Jylland. Det drejer sig om Muslimsk Ungdomscenter, der har hjemme i Sydøstjyllands politikreds.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et ekstremistisk miljø betyder i SFI’s forstand, at der i miljøerne er holdninger, som kan være i konflikt med demokratiske styreformer og idealer om tolerance, samt en villighed til at gå udenom demokratiske procedurer for at gøre deres holdninger gældende.

Alle grupperne afviser ifølge SFI kriminalitet eller vold. Men der er personer knyttet til miljøerne, der benytter sig af kriminelle og voldelige metoder.

Læs et resume af SFI-rapporten HER

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. august 2022 Politik, Sønderborg

Unibrew og ReKom gør klar til gadefest ved havnefronten

8. august 2022 Politik

Gadefest Tour er et initiativ fra Royal Unibrew og ReKom Group og konceptet transformerer midlertidigt gaderummet til et pulserende fællesskab, hvor der er plads til store som små armbevægelser. Det ændrer rammerne for hvordan borgerne oplever samt bruger byen og dens rummelighed. Det er et åbent event, der er gratis at deltage i, skriver Unibrew […]

Læs mere...