Seks antidemokratiske grupper i Syd- og Sønderjylland

10. september 2014 Uncategorized

Hele seks antidemokratiske og ekstremistiske grupper er blevet identificeret i en ny rapport. Seks ekstremistiske miljøer har hjemme i Syd- og Sønderjylland.de

Islamistiske, højreradikale og venstreradikale ekstremistiske grupper er repræsenteret i Syd- og Sønderjylland. Det oplyser det nationale forskningscenter SFI i en ny rapport.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det drejer sig bl.a. om de højreradikale grupper Danish Defence League, Stop Islamiseringen af Danmark og Folkebevægelsen mod Indvandring.

De venstreradikale i Syd- og Sønderjylland er Antifascistisk Aktion og Redox.imagesVKL28MKC

Der er ifølge SFI kun en enkelt islamistisk gruppe repræsenteret i det sydlige Jylland. Det drejer sig om Muslimsk Ungdomscenter, der har hjemme i Sydøstjyllands politikreds.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et ekstremistisk miljø betyder i SFI’s forstand, at der i miljøerne er holdninger, som kan være i konflikt med demokratiske styreformer og idealer om tolerance, samt en villighed til at gå udenom demokratiske procedurer for at gøre deres holdninger gældende.

Alle grupperne afviser ifølge SFI kriminalitet eller vold. Men der er personer knyttet til miljøerne, der benytter sig af kriminelle og voldelige metoder.

Læs et resume af SFI-rapporten HER

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...