Selvom du er bortrejst kan du stemme om retsforbeholdet

4. november 2015 Sundeved

I forbindelse med folkeafstemning om retsforbeholdet 3. december 2015 åbner Sønderborg Kommune for brevstemmer og for at stemme i hjemmet. Vælgere, som er syge eller ikke kan komme til valgstedet på grund af manglende førlighed, kan få besøg af to stemmemodtagere, som medbringer stemmesedlen og sikrer, at den kommer med ved optællingen, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.valg

Artiklen fortsætter under annoncen

Også vælgere, der er bortrejst på valgdagen eller ikke ønsker at møde op på valgdagen, kan afgive deres stemme. Det gøres nemt ved at møde op i Borgerservice før valget og brevstemme. I den forbindelse holdes der ekstraordinært åbent to lørdage op til valget.

Vælgere, der vil brevstemme før valget, kan frem til tirsdag den 1. december møde op i et af Borgerservicecentrene i kommunen. Man skal have gyldig legitimation med for at stemme.

Der kan stemmes i alle tre borgerservicecentres almindelige åbningstid – se på www.sonderborgkommune.dk – plus lørdag den 21. november kl. 10-13 og lørdag den 28. november kl. 10-13 i Borgerservice i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Borgerservice i Nordborg og Gråsten kan der ekstraordinært brevstemmes lørdag den 28. november kl.10-13.

Hvis man ønsker at afgive sin stemme derhjemme på grund af sygdom eller manglende førlighed, skal man aflevere en særlig blanket, som Borgerservice skal have modtaget senest mandag den 23. november 2015 kl. 12. Blanketten får man ved at henvende sig til Borgerservice, tlf. 88 72 40 06 eller pr. mail folkeregister@sonderborg.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

Når blanketten er modtaget i kommunen, kontaktes vælgeren for nærmere aftale om, hvornår de to stemmemodtagere kommer på besøg.

Du kan stemme et andet sted

Hvis man ønsker at bliver overført til et andet afstemningssted på grund af et handicap eller nedsat førlighed, skal man aflevere en særlig blanket, som Borgerservice skal have modtaget senest onsdag den 25.november 2015 kl. 12.

Blanketten får man ved at henvende sig til Borgerservice, tlf. 88 72 40 06 eller pr. mail på folkeregister@sonderborg.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

Når blanketten er behandlet, vil vælgeren få et skriftligt svar fra Borgerservice

Kom valgkortet ikke?

Valgkort til stemmeberettigede ved EU-afstemningen skal være vælgerne/borgerne i hænde senest lørdag den 28. november 2015. Skulle man ikke have modtaget sit valgkort, kan man sagtens alligevel stemme på valgdagen – man skal bare møde op på valgstedet med en gyldig legitimation.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk