Ser på muligheden for sommersejlads på Flensborg Fjord

2. december 2021 Broager

Cykelfærgen Rødsand har sejlet på sommerruten Egernsund-Langballigau via Marina Minde og Brunsnæs siden 2019. Landsbylauget Brunsnæs-Iller-Busholm har haft ansvaret for testsejladserne i 2019 og 2020, mens Rødsands ejer for egen regning har sejlet ruten i år.

I oktober er foreningen Cykelfærgens Venner oprettet og det er meningen, at den skal fremover stå for driften i stedet for landsbylauget.

”Vi anser ruten for at have stor værdi i arbejdet med at skabe vækst i turisterhvervene på begge sider af Flensborg Fjord. Ruten er også et centralt element i de to Interreg-projekter Tour-Bo og Blomster Bygger Broer. Men økonomien er en udfordring, og vi kan ikke fortsat kalde ruten for test eller håbe på, at skipperen vil sejle gratis”, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi vil i stedet arbejde på at skabe en bæredygtig model, og derfor har vi sagt ja til, at Sønderborg Kommune sammen med Cykelfærgens Venner får udarbejdet et projektforslag og til, at vi understøtter driften de kommende to år med en form for underskudsgaranti”, siger Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

”Der er ingen tvivl om, at en færgesejlads på Flensborg Fjord kan blive en attraktiv del af turismen i grænselandet. Men der er heller ingen tvivl om, at det tager lang tid at gøre en rute kendt, og at den begrænsede kapacitet på Rødsand har gjort det svært at gøre ruten rentabel. Som kommune har vi mulighed for at indgå kontrakt med en privat operatør om at besejle ruten, og det gør vi nu med Cykelfærgens Venner”, siger næstformand Jesper Kock.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sideløbende er man i Interreg-projektet Tour-Bo ved at lave en strategi for en cykelfærgeforbindelse på Flensborg Fjord.

Her kan du SE BILLEDER FRA ÅRETS SIDSTE SEJLTUR .

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uncategorized

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uncategorized

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...