Sergentskolen siger farvel til det sidste hold elever

18. oktober 2013 Erhverv

Det sidste hold sergentelever er udklækket på Sergentskolen på Sønderborg Kaserne – og det næste hold er klar i juli næste år, hvor det bliver Varde Kaserne, der skal danne rammen for udnævnelsen.

Adskillige stolte mødre så sønnernes udnævnelse.

Adskillige stolte mødre så sønnernes udnævnelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men fredag stod cirka 140 nye sergenter klar på paradepladsen på Sergentskolen, hvor de alle fik et diplom – og en række fik anerkendelser for de færdigheder, der skiller dem ud fra resten. Bedste elev, bedste skytte, bedste idrætsmand og de fem bedste kammerater.

tæt på 300 pårørende og venner stod på pladsen og fulgte paraden, der var til ære for alle dem, der nu er steget i graderne.

– Det har været en stor fornøjelse at arbejde med de unge mennesker og se dem udvikle sig. Her på skolen har vi jo ikke adfærdsvanskelige unge, siger skolechef Mads Rahbek i sin tale.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Sergenteleverne har været igennem Danmarks mest komprimerede lederuddannelse. Nu kan de undervise, lede og kommandere andre. Det forpligter og det kræver selvdisciplin. Sergenterne skal være et godt eksempel for andre i både tjenestetid og fritid, siger oberstløjtnant Mads Rahbek.

Vi ses i Dybbøl

Tidligere har skolechefen lovet, at Sergentskolen deltager i markeringen af Slaget ved Dybbøl til foråret, hvor det er 150-året for det voldsomme slag.

– Vi kommer selvfølgelig, selvom vi lukker ned her på skolen, så vi ses i Dybbøl, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se billeder fra paraden: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.453813878072298.1073741927.271358109651210&type=1

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Sønderborg, Frivillige

Jesper Damm Andersen præsident for Rotary

28. juni 2022 Sønderborg

Drift- og logistikchef hos SIB Byggeri, Jesper Damm Andersen, er med virkning fra 1. juli præsident i Sønderborg Rotary Klub. På posten afløser han vicedirektør i Salus Boligadministration, Lisbeth Jakobsen, der har beklædt præsidentposten de seneste 12 måneder, skriver SIB. Jesper Damm Andersen, Lisbeth Jakobsen, udgør sammen med statsautoriseret revisor i EY og præsident elect […]

Læs mere...