Sergentskolen siger farvel til det sidste hold elever

18. oktober 2013 Erhverv

Det sidste hold sergentelever er udklækket på Sergentskolen på Sønderborg Kaserne – og det næste hold er klar i juli næste år, hvor det bliver Varde Kaserne, der skal danne rammen for udnævnelsen.

Adskillige stolte mødre så sønnernes udnævnelse.

Adskillige stolte mødre så sønnernes udnævnelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men fredag stod cirka 140 nye sergenter klar på paradepladsen på Sergentskolen, hvor de alle fik et diplom – og en række fik anerkendelser for de færdigheder, der skiller dem ud fra resten. Bedste elev, bedste skytte, bedste idrætsmand og de fem bedste kammerater.

tæt på 300 pårørende og venner stod på pladsen og fulgte paraden, der var til ære for alle dem, der nu er steget i graderne.

– Det har været en stor fornøjelse at arbejde med de unge mennesker og se dem udvikle sig. Her på skolen har vi jo ikke adfærdsvanskelige unge, siger skolechef Mads Rahbek i sin tale.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Sergenteleverne har været igennem Danmarks mest komprimerede lederuddannelse. Nu kan de undervise, lede og kommandere andre. Det forpligter og det kræver selvdisciplin. Sergenterne skal være et godt eksempel for andre i både tjenestetid og fritid, siger oberstløjtnant Mads Rahbek.

Vi ses i Dybbøl

Tidligere har skolechefen lovet, at Sergentskolen deltager i markeringen af Slaget ved Dybbøl til foråret, hvor det er 150-året for det voldsomme slag.

– Vi kommer selvfølgelig, selvom vi lukker ned her på skolen, så vi ses i Dybbøl, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se billeder fra paraden: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.453813878072298.1073741927.271358109651210&type=1

 

Skrevet af: Ole [email protected]
1. december 2023 Erhverv, Sønderborg

Der skal laves en miljøvurdering af det kommende Netto-byggeri ved Porten

1. december 2023 Erhverv

Byggeriet af en ny Netto-butik ved Porten er forsinket – og den oprindelige plan med at gå i jorden i uge 30 blev skubbet. ”Det trækker ud, så vi kommer formentlig ikke i jorden før august-september, men forventningen om åbning i foråret 2024 er fortsat intakt”, sagde Jacob Krogsgaard Nielsen fra Salling Groups pressehold til […]

Læs mere...