Serviceforringelse: Den såkaldte A-post forsvinder

3. maj 2016 Erhverv

En aftale om Post Danmark er ifølge TV2 Nyhederne netop blevet landet. En aftale som kommer til at betyde dårligere postservice for danskerne.post

“Det har været en svær sag at forhandle, for det er nogle ulemper, som vi gennemfører nu”, siger transportminister Hans Christian Schmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle partier undtagen Alternativet og Enhedslisten står bag aftalen, som lemper og ændrer kravene til Post Danmark.

Det betyder, at Post Danmark kan gennemføre besparelser, som kommer til at betyde, at du fremover skal vente op til fem dage på at modtage et brev – for A-posten forsvinder.

Prisen på A-post, som skal leveres på førstkommende hverdag, blev sat op fra årsskiftet. Men nu forsvinder muligheden for at sende den hurtige type af post helt.

Faldet i brevmængden har nemlig givet Post Danmark den udfordring, at når de omdeler, så omdeler de for det meste et enkelt brev eller en enkelt pakke på grund af A-posten.

Derfor har det været i postvæsenets interesse, at få flere kunder til at vælge B-post, som tager op til fire dage at levere. På den måde kan Post Danmark samle flere breve og pakker før de kommer ud til borgeren.

Reaktioner på aftalen

Når dag til dag-posten ophører, vil de postomdelte dagblade være nødt til at gå nye veje, oplyser Danske Medier.

Enhedslisten kritiserer postaftalen for at føre til fyringer hos Post Danmark og forringelser for borgerne. Ordfører for Enhedslisten, Henning Hyllested, mener, at staten burde kompensere Post Danmark.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk