SF: Ankestyrelsens tal viser at Sønderborg svinger pisken over de ledige

12. november 2017 KV2017 Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådskandidat Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Det er valgkamp i disse tider, og mange valgmøde. Som SFs spidskandidat der deltager i møderne, kan jeg konstatere, at alle partier glemmer at tale om de mange, der er alvorligt ramt af nedskæringer fra de mange reformer.

I Sønderborg er 233 borgere ramt af kontanthjælpsloftet, 296 er ramt af 225-timersreglen, 909 får sanktioner, 294 på integrationsydelse og 434 er på uddannelseshjælp. (Tal fra STAR august).

Sammenlignet med andre kommuner, rammes forholdsvis mange i Sønderborg af 225-timersreglen og sanktioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ankestyrelsen konkluderede i en undersøgelse tidligere på året, at kun i 59 procent af de sager, de havde undersøgt, var kommunernes afgørelser i orden. Det tyder på Sønderborg er meget hårdhændet med sanktioner, og at der er en meget stram praksis, når så mange ikke undtages fra 225-timersreglen.

I SF har vi svært ved at forstå, at kommunens barske politik, og at de ikke gøres mere for at finde småjobs, så borgerne undgår at blive ramt af kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Andre kommuner satser på at forbedre kvaliteten i deres socialfaglige arbejde, så der er bedre tid til at støtte op om og finde de rigtige tilbud til borgerne.

Det har bl.a. været en succes i Silkeborg, som har sparet penge på at hjælpe flere i arbejde og uddannelse.

Blandt gennem en bevidst strategi om etablering af socialøkonomiske virksomheder, hvor der er afsat to medarbejdere i jobcenteret til at drive målsætningen om 20 socialøkonomiske virksomheder og 150 ansatte.

Man er næsten i mål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad dælen nøler vi for?