SF: Et argument mere for en politiskole i Sønderborg

16. februar 2016 Sønderborg

Tidl. Folketingsmedlem for SF, Karina Lorentzen, skriver:

Sønderjylland mangler åbenbart betjente så hårdt, at Rigspolitichefen har måtte invitere betjente herned i håbet om, at de kunne tænke sig at arbejde her. Ikke ret mange vil have den tjans åbenbart, og det føjer yderligere til begrundelsen om, at en kommende ny politiskole bør placeres i Sønderborg.

Karina Lorentzen, SF

Karina Lorentzen, SF

En placering i Sønderborg vil forhåbentligt betyde, at flere fra Sønderjylland vil ønske at uddanne sig til betjent – eller blive glade for området, når de først er her. Et er sikkert: Vi må ikke havne i den situation, at vi ikke længere kan få betjente i vores område. Vi har mindst et lige så stort krav på ordentlig politibetjening som andre i landet.

Jeg ved godt, at Esbjerg netop har fremlagt en plan i samarbejde med politiet om, hvordan en ny skole kan ligge i Esbjerg.

Men intet område har været så hårdt ramt af tab af offentlige arbejdspladser som Sønderborg, og derfor giver det mening at placere skolen her. Samtidig er det bl.a. betjente til grænsearbejde, som mangles – og de kan jo passende uddannes i nærhed til grænsen.

Endelig er der formentligt en ledig kaserne med faciliteter klar, når antallet af asylansøgere aftager. Og så ligger Sønderborg i nærheden af en lufthavn, hvis særlige lærerkræfter skal flyves ind en gang imellem. Der er altså mange gode grunde til at vælge Sønderborg – og i SF står vi stadig fast på at den skal ligge her.

Vi rejste første gang spørgsmålet i 2013, men fik ikke dengang den nødvendige opbakning.

Derfor håber vi, at der denne gang kan samles flertal om ideen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk