SF-formand forklarer V-formand sin sundhedshus-placering

7. november 2014 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Tidligere Socialudvalgsformand Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Formanden for Venstre på Nordals Lars Romsøe Grandt er stadig af den opfattelse at Sundhedshuset er fejlplaceret, fordi en række fornuftige erhvervsfolk på Nordals ikke måtte få ret.

Jørgen Jørgensen forklarer endnu en gang placeringen af Sundhedhuset i Nordborg.

Jørgen Jørgensen forklarer endnu en gang placeringen af Sundhedhuset i Nordborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg synes ellers jeg har forklaret utallige gange hvorfor placeringen af Sundhedshuset nødvendigvis måtte blive på det gamle rådhus og ikke ved Kvickly.

Men jeg gør det da gerne igen.

Til ære for Lars Romsøe Grandt.

Men kun den korte version.

Kvickly-projektet var et nybyggeri og ville koste 14.600 kr.pr.m2., mens indretningen af rådhuset kun kostede 4.700 kr. pr. m2.

Prisforskellen gav den tilstrækkelige lav husleje, så det ville være økonomisk overkommeligt for lægerne at flytte ind. Der nu er flyttet flere læger ind end oprindelig planlagt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og hvis nogen skulle have glemt det, så var formålet med de 14 mio.kr vi efter ansøgning fik fra staten, at sikre en varig lægedækning på Nordals.

Det er lykkedes.

 

Men oven i det har vi jo fået et velfungerende Sundhedshus, som ud over de 6 læger rummer mange andre sundhedsfaglige aktører, fordi rådhuset med sine 3.500 m2 er langt større end Kvickly løsningen med sine små 2.000 m2.

 

Man kan ikke altid få sin vilje i politik. For eksempel ville jeg gerne, ved et samarbejde mellem Nørherredhus og Nordals Idrætscenter, lave et kraftfuldt kulturcenter som også rummede den udviklingsafdeling der flyttede til Havnbjerg. Men bedst som jeg troede at have et politisk flertal for den ide, blev jeg svigtet af…. nå ja af Venstre. Sådan er der så meget.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...