SF giver Kirkens Korshær ordet i valgkampen

11. november 2017 KV2017 Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådskandidat Jørgen Jørgensen, SF, på vegne af Kirkens Korshær:

Nogle af de allerfattigste borgere i Sønderborg Kommune er blevet endnu fattigere som resultat af bl.a. kontanthjælpsloftet, 225-timersreglen og integrationsydelsen.

Uanset hvad man mener om reglerne, så har de store konsekvenser – bl.a. for børnene i de ramte familier.

Det stiller også krav til jeres indsats i kommunen.

Vi håber, I også vil være med til at sætte fokus på emnet i valgkampen.

Derfor har vi samlet nogle tal, der kan give jer et billede af, hvordan det ser ud i jeres kommune, samt ideer til hvad I kan gøre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Antal borgere, der er omfattet af de lave ydelser, og antal sanktioner i Sønderborg Kommune:

• Kontanthjælpsloft: 233

• 225-timersreglen: 296

• Sanktioner: 909

• Integrationsydelse: 294

• Uddannelseshjælp: 434

I Sønderborg Kommune rammes forholdsvis mange af 225-timersreglen og sanktioner.

I forhold til de kommuner I normalt sammenlignes med, er I blandt den tredjedel, der har den største andel borgere, der bliver ramt af 225-timersreglen og sanktioner.

Er I for hårdhændede med sanktioner?

Artiklen fortsætter under annoncen

Ankestyrelsen konkluderede i en undersøgelse tidligere på året, at kun i 59 procent af de sager, de havde undersøgt, var kommunernes afgørelser i orden.

Undtager I for få fra 225-timersreglen?

Borgere kan undtages, hvis kommunen vurderer, at de ikke er i stand til at arbejde 225 timer i løbet af et år, og der kan være forskel på kommunernes vurderinger.

Hvad kan I gøre?

Den bedste måde at forebygge at folk bliver ramt af kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen er selvfølgelig at hjælpe med at finde et egnet arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange er dog langt fra arbejdsmarkedet og har ofte fysiske, psykiske eller sociale problemer, der gør det svært – i Sønderborg Kommune er 61,1 procent af kontanthjælpsmodtagerne vurderet til at være ”aktivitetsparate” – hvilket er et andet ord for, at de ikke er jobparate.

Kommunerne kan gøre meget for at hjælpe de ramte inden for lovens rammer, hvis de prioriterer det. F.eks.:

• Småjobs: Flere arbejder for at skaffe småjobs i samarbejde med lokale boligforeninger og virksomheder, for at undgå at borgere bliver ramt af kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen.

Artiklen fortsætter under annoncen

• Bedre tilbud og sagsbehandling: Andre kommuner satser på at forbedre kvaliteten i deres socialfaglige arbejde, så der er bedre tid til at støtte op og finde de rigtige tilbud til borgerne. Det har bl.a. været en succes i Silkeborg, som har sparet penge på at hjælpe flere i arbejde og uddannelse.

• Gældsrådgivning: Mange kontanthjælpsmodtagere er tynget af gæld, som en gældsrådgivning kan hjælpe med at håndtere. Kommunen kan hjælpe med at få det op at stå i samspil med boligforeninger og andre lokale kræfter. • Enkeltydelser: Kommunen kan også yde økonomiske tilskud til medicin, tandlæge og uforudsete udgifter. Da en del kontanthjælpsmodtagere er blevet fattigere siden stramningerne, kan kommunen bruge muligheden mere og gøre mere for at oplyse om den.

Artiklen fortsætter under annoncen

• Fritidsaktiviteter mm.: Endelig er der kommuner, der prøver at gøre livet lidt lettere for de udsatte børn og voksne med bl.a. fritidsaktiviteter og morgenmadsordninger i skoler/institutioner. • Samarbejde med civilsamfundet: Mange kommuner samarbejder tæt med organisationer såsom Kirkens Korshær om tilbud, der hjælper og støtter fattige og udsatte borgere. Det kan både være gennem driftsaftaler, tilskud til væresteder, aktiveringstilbud, men også ved at Kirkens Korshær aftager effekter fra kommunens affaldsordninger, der kan sælges i en af Kirkens Korshærs  genbrugsbutikker.

Hold debatten levende, og gør fattigdommen synlig De mennesker, der bliver ramt af de lave ydelser, har sjældent kræfter til selv at råbe op. Derfor er det afgørende, at vi alle sammen holder øje med udviklingen og sætter fokus på de konsekvenser, det har for både voksne og børn.

Del brevet på Facebook: Vi har lagt dette brev med tallene for din kommune på vores hjemmeside, så du f.eks. let kan dele det på Facebook – og selvfølgelig meget gerne med en kommentar om, hvad du mener, man bør gøre i din kommune.

23. april 2024 Kultur, Sønderborg

Sebastian fra Sønderborg får Musikforlæggernes Ærespris

23. april 2024 Kultur

For 12. år i træk overrækker Musikforlæggerne Æresprisen til en dansk personlighed, der har gjort sig særligt bemærket i dansk musik. Gennem årene er prisen bl.a. gået til navne som Lars Ulrich, Anne Linnet, Bent Fabricius-Bjerre, Hanne Boel og Lise Cabble. I år går prisen til sanger, sangskriver, musiker, komponist og instruktør Sebastian med det […]

Læs mere...