SF: Lad os få en whistleblower-ordning i kommunen

23. juli 2015 Sundeved

Dennis Ørsted Petersen fra SF skriver:

Efter arbejdstilsynets påbud til Sønderborg Kommune omkring de ringe arbejdsforhold for myndighedspersoner i forvaltningen Børn- og Familie, håber jeg det giver anledning til en nødvendig overvejelse omkring hvordan man sikrer forsvarlige arbejdsvilkår for kommunens ansatte, bredt set.

Dennis Ørsted Knudsen, SF.

Dennis Ørsted Petersen, SF.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er ikke noget nyt i at socialrådgivere og andre faggrupper i kommunerne oplever enorme arbejdsbyrder, som ikke kan forenes med den faglighed og kvalitet i arbejdet som borgere har krav på, og politikerne efterspørger. Tværtimod har de faglige organisationer gentagne gange gjort opmærksom på problemerne, som desværre kan findes i alt for mange kommuner og statslige forvaltninger.

Skal vi disse problemer til livs, bliver vi simpelthen nødt til at lytte til medarbejderne.

Jeg kan godt forstå at de færreste føler sig trygge ved at indgive oplysninger om f.eks. lovbrud, da konsekvenserne for ens fremtidige arbejde kan være svære at overskue.

Artiklen fortsætter under annoncen

sfDerfor ser jeg et meget stort behov for, at der oprettes en såkaldt ‘whistleblower-ordning’. Altså en anonym ordning hvor både medarbejdere og kommunens samarbejdspartnere kan henvende sig, med bekymringer omkring ulovlig praksis og dårlige arbejdsforhold i kommunens forvaltninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ordningen kan eventuelt forankres hos borgerrådgiveren, som er uafhængig af politiske udvalg og forvaltninger.

I bl.a. Københavns Kommune har man med stor succes indført en lignende model .

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...