SF og Enhedslisten vil ha’ en ambulance-nødplan

19. april 2015 112

SF og Enhedslisten i Region Syddanmark har ikke samme store tillid til ambulancefirmaet BIOS, som Præhospitalsudvalget har. Derfor sætter de et forslag om en nødplan på dagsordenen til det kommende regionsrådsmøde den 27. april.

Forslaget

Trods Præhospitalsudvalgets fortsatte tillid til BIOS evne til at håndtere den fremtidige ambulancebetjening, vil regionsrådet sikre borgerne i alle situationer.

Artiklen fortsætter under annoncen

politi8

Der skal udarbejdes en plan, som tager højde for flere forskellige situationer, hvis der opstår problemer i forbindelse med skift af udbyder fra Falck til BIOS.

Vi får løbende mange foruroligende oplysninger om problemer med at rekruttere mandskab. Derfor skal regionsrådet reagere. De mange skriftlige spørgsmål som Karsten Hønge har stillet i den forbindelse – besvaret den 4. og 23. marts – har øget vores utryghed ved situationen. Svarene er overfladiske, og generelt af så ringe kvalitet, at de muligvis netop afslører alvorlige grundlæggende problemer hos BIOS.

Debatten på regionsrådsmødet den 23. marts udstillede manglende viden om problemerne hos BIOS, og fravær af vilje til at sikre tryghed om den fremtidige ambulancekørsel, skriver Beredskabsinfo.dk

Efter syv måneder har BIOS endnu ikke ansat personale i nævneværdigt omfang, og rekrutteringsstrategien ændrer sig hele tiden.

 

Tilfældigheder råder

Alt for meget er overladt til tilfældigheder, og ikke som en gennemtænkt linje fra en seriøs samarbejdspartner. Direktør i BIOS Danmark, Morten Hansen, udtaler til medierne at de skulle have 400 ansøgere.politi34

På regionsrådsmødet fortalte udvalgsformand Thyge Nielsen til gengæld, at der blot var sendt 200 skemaer ud, men ikke noget om hvor mange der faktisk var sendt retur til BIOS.

Under alle omstændigheder er der langt op til de nødvendige ca. 550 reddere.

Det er uholdbart med usikkerhed, om hvorvidt BIOS kan løfte denne helt centrale opgave.

Alt i alt finder EL og SF situationen meget bekymrende, og mener, at regionen skal sikre sig i forhold til alle situationer, som kan opstå. En nødplan er, som navnet udtrykker, netop kun en plan, som skal træde i kraft, hvis den oprindelige plan af forskellige grunde ikke kan føres ud i livet. Men det er den eneste ansvarlige beslutning som regionsrådet kan træffe.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk