SF: Opgavetyveri er det seneste nye spin-ord

9. november 2017 KV2017

Byrådskandidat Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Hvis man skulle være i den tro, at kommunevalget kun er noget lokalt, så kan man godt tro om igen.

Der er store spillere på banen.

Især erhvervslivet smider alle spillere op i angrebet, for at opnå resultater. Dansk Industri udsendte kort før valget en undersøgelse, der rangordner kommunerne for deres erhvervsvenlighed. Og erhvervsmagasinet Mandag Morgen har netop udsendt deres rangorden af kommunernes service.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uden her at kunne gå i dybden med deres metoder, kan jeg konstatere at der er tale om partsindlæg, båret at en bestemt politisk ideologisk holdning. Et enkelt eksempel: Jo mere en kommune udliciterer, dvs. lader private virksomheder løse opgaven, jo mere erhvervsvenlig opfattes den, og jo højere rangerer den på deres barometer.

Kommunerne løser borgernære opgaver for ca. 100 mia.kr., som erhvervslivet gerne vil have fingrene i. Man mener, kommunerne begår ”opgavetyveri”, et spin-ord, ved ikke at aflevere opgaver som hjemmehjælp, drift af plejehjem, m.v. til private firmaer.

I SF mener vi ikke, at der skal tjenes penge på omsorg og pleje af mennesker, det skal være en opgave for fælleskabet, som jo er et andet ord for kommunen.

På den måde kan ansvaret også placeres hos politikerne, hvis noget ikke er som det skal være.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk