SF vil have mere fartkontrol i den sønderjyske trafik

23. november 2020 Politik

22 personer blev dræbt i trafikken i Syd- og Sønderjyllands Politikreds i 2019. Det var det højeste antal de seneste fem år, og dermed ligger politikredsen over landsgennemsnittet. Sønderborg, Varde, Vejen og Esbjerg kommuner står for hovedparten – i alt fire hver. I Sydøstjyllands Politikreds, som ligger på landsgennemsnittet, er det især Vejle, der stikker ud med landsdelens højeste antal trafikdræbte.

Artiklen fortsætter under annoncen

En ny rapport viser, at årsagerne især er uopmærksomhed, 64 procent og for høj fart, 40 procent, og det får SF til at kalde på flere fotovogne, stærekasser og færdselsbetjente i det politiforlig, der forhandles lige nu.

“Kontrol på alle tider af døgnet er nøglen til at få farten ned. Der skal være en reel risiko for at blive opdaget, når man kører for stærkt – ellers sætte folk ikke farten ned. Vi kan se, af den nye rapport at farten dræber og for høj hastighed spiller en rolle i fire ud af 10 trafikdrab. Derfor går vi benhårdt efter flere fotovogne, stærekasser og færdselsbetjente i det politiforlig, vi forhandler lige nu”, siger SF’s retsordfører Karina Lorentzen.

Folketingets partier forhandler lige nu politiforlig, og det ventes at falde på plads inden udgangen af måneden.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk