SFO-takster: Byrådet tilbyder børn mindre for de samme penge

20. september 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Tit og ofte har politikerne talt om, at intelligente besparelser er, når man kan få det samme for færre penge – eller mere for det samme beløb. Men når det er kommunen, der er udbyder af en vare, så tænkes der slet ikke den vej. Forældre tilbydes ikke en intelligent besparelse, når det drejer sig om SFO’erne.

Sven Jensen synes ikke, det er godt, der skal betales samme pris for kortere SFO-tid.

Sven Jensen synes ikke, det er godt, der skal betales samme pris for kortere SFO-tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • På SFO-området tilbyder kommunen mindre for de samme penge, fordi taksterne fastholdes, selvom åbningstiden er kortet ned, siger Sven Jensen, der sidder i Børne- og Uddannelsesudvalget for Slesvigsk parti. Han mener, at det kan have konsekvenser.

  • Der er 111 børn, der er meldt ud af deres SFO og det betyder 2,5 millioner kroner mindre i indtægt til kommunen, siger Sven Jensen. Børnene er meldt ud forskellige steder, så man ikke bare kan lukke en SFO eller to.

  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Havde Byrådet sat prisen ti procent ned, skulle der findes 2,9 millioner kroner i budgettet, men det var åbenbart ikke muligt. Nu skal der så findes 2,5 millioner indenfor Børne- og Uddannelsesudvalgets budget og meldes flere børn ud, så skal der findes endnu flere, siger Sven Jensen til SønderborgNyt.

Kommunen kan ikke bare fyre en række pædagoger, så pengene i sidste ende går lige op.

  • Der er nemlig brug for pædagogerne i folkeskolerne, hvor de skal ind og hjælpe med at holde skolereformen kørende, siger Sven Jensen.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

I konstitueringsaftalen står der, ifølge Sven Jensen, at byrådet vil følge udviklingen på området.

  • Og det er lige det, vi har gjort i udvalget, men der skal åbenbart ikke handles på tingene, siger han.