SFO: Venstre efterlyser vilje fra udvalgsformanden

18. marts 2015 Nordborg

Formand for Venstre på Nord-Als Lars Romsøe Grandt, skriver:

Jeg kan forstå Erik Lorentzen, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, mangler lidt hjælp til at forstå, hvordan SFO-området hænger sammen, og selvom jeg kommer til at lyde som en pladespiller, der kører i samme rille, vil jeg gerne spille nummeret til ære for Erik Lorentzen.

Lars Romsøe Grandt vil have Erik Lauritzen til at lytte på andre end flertalsgruppen.

Lars Romsøe Grandt vil have Erik Lauritzen til at lytte på andre end flertalsgruppen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var ikke et kommunalt ønske, at få en heldagsskole, men en diktering fra regeringens side. Det medførte, at børn skulle være længere tid  i skole, og dermed kom senere i SFO. Jeg håber vi er enige så vidt.

Vi har i Venstre sagt, at når man kommer senere i SFO, men bliver hentet samme tid, bliver den tid man benytter sig af tilbudet forkortet. Når prisen er den samme, bliver prisen per time man benytter sig af tilbudet højere, det håber jeg ikke vi stadig er uenige i.

Vores forslag var så at sætte prisen ned med 20 pct, for at dæmme op for at børn blev trukket ud af SFO’en.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det blev pure afvist af flertalsgruppen, udtaget Slesvigsk Parti, der godt kunne bruge en lommeregner, de foreslog dog 10 pct, men det var heller ikke spiseligt. Man mente, det var bedre lige at se tiden an, og lave en undersøgelse.

Nu er tiden så set an, der er kommet et fald fra ca. 88 pct af skolebørn i SFO til i dag ca. 67 pct. Det er et fald over de 20 pct. af indtægterne, hvorledes bliver dette hul dækket ind?sfo

Artiklen fortsætter under annoncen

Er det åbningstiden der skal skæres i, det uddannede personale, der skal reduceres eller normeringen der skal ændres.

Undersøgelsen konkluderer, at prisen ikke er attraktiv, to ud af tre svar i undersøgelsen peger på det. Undskyld mig, men det er da et vink med en vognstang om, at vi i Venstre fik ret – og det kan jeg kun begræde, for jeg havde hellere set en SFO, der er sprængfyldt med liv og børn.

Udelukkende fordi du og din stolthed ikke kan acceptere, at gode forslag kan komme fra andre end flertalsgruppen. Det er skammeligt og du burde opføre dig som den formand, du burde være.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med hensyn til din udregning, at prisen kun er 20 kr per time, er hvis tiden bliver benyttet fuldt ud, 20 timer om ugen. Der er flere forældre, der kun benytter SFO’en under 5 timer om ugen efter skolereformen, og syntes du også 75 kr i timen lyder billigt?

Vi er enige om, at der skal tænkes efter et alternativt løsningsforslag, men kunne vi begrænse flugten fra SFO’er, indtil forslaget er gennemført, ville det være klart at foretrække.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...