Siden 2007 er CO2-udledningen mindsket med 242.600 tons

12. juli 2016 Sundeved

Det går godt for Sønderborg-området med at reducere CO2-udledningen. Det viser årsopgørelsen 2015, hvor Sønderborg-områdets CO2-måler nu viser en reduktion på 35 procent i forhold til 2007.

Det svarer til, at Sønderborg har mindsket udledningen af CO2 med ca. 242.600 tons.

Forklaringerne på denne foreløbige Sønderborg-succes er mange. F.eks. er det lykkedes at mindske det samlede energiforbrug med imponerende 15 procent siden 2007. Solceller buldrer fortsat fremad på områdets bygninger, så elproduktionen fra solceller i 2015 steg med 16 procent. Og i Sønderborg-området falder strømforbruget fortsat, mens Danmarks strømforbrug igen er stigende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Grøn fjernvarme vinder frem

Medvirkende til det tilfredsstillende resultat er også, at stadig flere konverterer til fjernvarme, at grøn fjernvarme vinder frem, og at naturgasforbruget til at opvarme boliger sidste år faldt med 11 procent. I den anden retning trækker det, at områdets fremstillingsvirksomheder sidste år fik så meget mere gang i hjulene, at gasforbrug til erhvervslivet steg med 11 procent. Alligevel faldt den samlede udledning af CO2 i Sønderborg med 5 procent, skriver ProjectZero i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Fremadrettet er Sønderborg-området udfordret, ikke mindst i forhold til at gøre os mindre afhængige af importeret strøm. Med 50 mio. kr. i EU-tilskud til SmartEnCity-projektet kan vi accelerere Sønderborg-områdets grønne omstilling”, siger Peter Rathje.

Han peger også på behovet for flere store varmepumper i fjernvarmen, solceller på tagene i områdets boligforeninger, elbiler og en stærkere involvering af borgere/beboere på tværs af boligformer med henblik på, at borgerne i endnu højere grad bliver aktive ambassadører for Sønderborgs omstilling.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2022 112, Sønderborg

Overvågningskameraer må ikke flytte problemerne til andre steder

3. oktober 2022 112

Tryghed i nattelivet er væsentligt for Venstre og derfor har vi støttet opsætning af kameraer på risikosteder, ligesom vi støtter oprettelsen af nattelivszoner, siger politisk ordfører for Venstre i Sønderborgs byråd, Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT. “Kameraerne kan dog ikke stå alene og en aktiv politi-tilstedeværelse er stadig nødvendig, ligesom der løbende skal følges med […]

Læs mere...