Sidste år var der 1. 450.000 turist-overnatninger i Sønderborg

6. februar 2023 Erhverv
Dybbøl Mølle er ét af de steder turisterne besøger
Dybbøl Mølle er ét af de steder turisterne besøger

Efter nogle år med corona og usikre tider, er turisterne vendt tilbage til Sønderborgområdet. På trods af et hårdt turismeår i 2020 med en lille stigning i antallet af gæster i 2021, er der store fremskridt at spore for turismen i det sønderjyske.

I 2022 bookede danske og internationale turister sammenlagt for mere end 1.450.000 overnatninger i Sønderborg Kommune. De rekordmange overnatninger svarer til en vækst på 20 procent i forhold til 2019, skriver Sønderborg Kommune.

”Det er flotte overnatningstal, som vores område lægger for dagen, og nu gælder det om at holde momentum. Vi vil fortsat arbejde for at gøre Sønderborg Kommune til en stærk turismedestination, og med stærke aktører, et bredt samarbejde og Nordborg Resort, som åbner i 2024, er der skabt forudsætninger for yderligere vækst i turismen. Og det skaber også ringe i vandet, som vores egne borgere, virksomheder og tilflyttere får glæde af”, siger næstformanden i Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, Bjørn Allerelli Andersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er ingen tvivl om, at den eksponering, Sønderborg har fået fra Tour de France, afspejler sig i overnatningstallene. Derudover har Destination Sønderjylland med støtte fra Erhvervsfremmebestyrelsen lagt et massivt markedsføringstryk, som også har haft indflydelse på de flotte overnatningstal – særligt blandt de udenlandske gæster”, siger direktør for Destination Sønderjylland, Karsten Justesen, som har ansvaret for den operationelle del af turismeindsatsen samt den strategiske produktudvikling til Destination Sønderjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu har Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, der blandt andet er ansvarlig for turisme og handel, sat gang i arbejdet med at udvikle en ny Masterplan for Turisme og Handel. Masterplanen udvikles i et tæt samarbejde mellem kommunen, lokale turist- og detailhandelsaktører samt Destination Sønderjylland for at sikre en fælles retning.

”På trods af usikkerhed i verden med krig, inflation og krise har turisterne for alvor fået øjnene op for Sønderborgområdet. Vi har en unik kombination af blandt andet natur, kultur, historie og spændende attraktioner, som gør, at vi kan tilbyde hele paletten for vores turister. Det glæder mig, at samarbejdet på tværs af de sønderjyske kommuner nu bærer frugt, og at vi gennem Destination Sønderjylland målretter vores turismeindsatser for hele landsdelen”, siger udvalgsformand Kjeld Stærk.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. marts 2023 Erhverv, Sønderborg

Signe Bramsen er ny skoleleder på Privatskolen Als

28. marts 2023 Erhverv

Det er med stor glæde i bestyrelsen, at vi kan annoncere Signe Bramsen som skoleleder, skriver Privatskolen Als i en pressemeddelelse. Signe Bramsen har siden 2020 været viceskoleleder og pædagogisk leder for Privatskolen Als og har forinden været afdelingsleder på Ahlmann-skolen og lærer på Broager Skole. På Privatskolen Als har Signe været back-up til skoleleder […]

Læs mere...