Sidste dag med Kampen om Als

26. juni 2016 Sundeved

Søndag tog en del familier turen til Kær, hvor de gik rundt i soldaterlejren og samlede indtryk om, hvordan livet i en soldaterlejr har været anno 1864.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Børn kunne støbe deres egne geværkugler og der blev budt på adskillige smagprøver på maden, som den var i de gode gamle dage. Flere greb også chancen for at blive foreviget i soldateruniform.

Dagens ret i lejren.

Dagens ret i lejren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Største trækplaster var naurligvis kampe mellem de danske og preussiske soldater – og søndag eftermiddag endte slaget uafgjort.

“Og læg nu mærke til, at den danske kanon ikke skyder nu – og hvorfor gør den ikke det”, siger Bjrøn Østergaard,  leder af historiecenter Dybbøl, som guider tilskuerne gennem eftermiddagens slag.  De danske soldater stod i skudlinien, så svaret var nærmest indlysende.

“Det er fordi soldaterne ved kanonen hellere vil have noget at spise”, svarede en lille purk. Så det var heldigt, at der også blev budt på rigtig soldatermad efter kampen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 47)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 57)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...